Την ελληνική BETA CAE εξαγόρασε η Cadence έναντι $1,24 δισ.

17:19 6/3/2024 - Πηγή: Reporter

Στην εξαγορά της BETA CAE Systems International, μιας εταιρείας με ελληνικές ρίζες, που εδρεύει στην Ελβετία και διατηρεί το βασικό της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η εισηγμένη στο Nasdaq, Cadence Design Systems.

Το

τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 1,24 δισ. δολάρια και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα deals που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Cadence, η BETA CAE είναι κορυφαία εταιρεία στις λύσεις προσομοίωσης μηχανικής. Η αμερικανική εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού που χρησιμοποιείται στον σχεδιασμό τσιπ υπολογιστών.

«Η BETA CAE είναι ένας πολύ αξιοσέβαστος ηγέτης του κλάδου, γνωστός για το πρωτοποριακό, καινοτόμο, υψηλής απόδοσης λογισμικό προσομοίωσης και τις καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία του», τονίζει η Cadence.

Η εταιρεία έχει πολύ ισχυρή παρουσία στον τομέα της αυτοκίνησης, καθώς προσφέρει τις λύσεις της στις 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και τις περισσότερες ομάδες της Formula 1, καθώς και σε κορυφαίους πελάτες στους τομείς της αεροναυπηγικής, της βιομηχανίας και της υγείας.

Ανάμεσα στους πελάτες της είναι μεγάλα ονόματα όπως οι Honda Motor, General Motors, Stellantis, Renault Group, Volvo Cars και Lockheed Martin.

«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ηγούμαστε στην εξέλιξη της μηχανικής προσομοίωσης, πρώτα καθιερώνοντας τη φήμη μας στον τομέα της χερσαίας κινητικότητας και στη συνέχεια μέσω της επιτυχούς επέκτασης σε ευρείες εφαρμογές στην αεροδιαστημική, την άμυνα, την εμβιομηχανική, την ηλεκτρονική, την ενέργεια και άλλες βιομηχανίες», δήλωσε ο πρόεδρος της BETA CAE, Παναγιώτης Κουβράκης. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέλος της ομάδας της Cadence και προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη επιτυχίας μέσω των κοινών αξιών και του πάθους μας για την καινοτομία και τη μηχανική, και την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Το 60% του τιμήματος θα καταβληθεί σε μετρητά και το υπόλοιπο 40% σε κοινές μετοχές της Cadence Design Systems στους μετόχους της BETA CAE Systems ΑΕ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 και θα συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδα του 2024, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία της Cadence που ανακοινώθηκε την Τρίτη έρχεται αφότου ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας, η Synopsys, δήλωσε ότι θα δαπανήσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Ansys.

«Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας στο υπολογιστικό λογισμικό με την πλούσια τεχνολογία και το ταλέντο της BETA CAE θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ένα πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους πελάτες, ανοίγοντας παράλληλα σημαντικές νέες ευκαιρίες για τη Cadence, αξιοποιώντας τον τομέα της δομικής ανάλυσης», δήλωσε ο Δρ. Ανιρούντχ Ντέβγκαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cadence.

«Η Cadence εισήλθε στον χώρο της πολυφυσικής πριν από αρκετά χρόνια μέσω οργανικής καινοτομίας και εξαγορών. Αυτή η στρατηγική εξαγορά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για συνεχή ανάπτυξη σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα», δήλωσε.

«Αυτές οι λύσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου η σύγκλιση των ηλεκτρικών και μηχανικών σχεδίων οδηγείται περαιτέρω από μια αυξανόμενη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα, απαιτώντας βαθύτερη συνεργασία της ομάδας σχεδιασμού σε ολοκληρωμένες ροές εργασίας», πρόσθεσε.

#BETA_CAE_SYSTEMS_INTERNATIONAL #CADENCE_DESIGN_SYSTEMS
Keywords
Αναζητήσεις
tin-elliniki-beta-cae-exagorase-i-cadence-enanti-124-dis.htm
Τυχαία Θέματα