Το Ισραήλ ετοιμάζεται για αντεπίθεση κατά του Ιράν-Οι πιθανοί στόχοι

Στην απόφαση, να πλήξει με επώδυνο τρόπο το Ιράν, αλλά χωρίς να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο, κατέληξε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την επίθεση.

Το Ισραήλ προετοιμάζει τα πολεμικά του αεροσκάφη για να πραγματοποιήσουν το χτύπημα εναντίον του Ιράν, καθώς το τελευταίο πολεμικό, υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου άναψε το «πράσινο φως» για την εξαπόλυση των αντιποίνων για τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις της 13ης Απριλίου.

Πληροφορίες του Channel

12 αναφέρουν ότι προετοιμάζεται η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, που περιλαμβάνει μαχητικά F-16, F-15 και F-35, χωρίς όμως να έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα.

Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Χέρτζι Χαλεβί, τόνισε χθες πως η χώρα του παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας και ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις ενέργειές του.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό «λίστα πιθανών στόχων» για μία επίθεση στο Ιράν.

«Στόχος του Ισραήλ είναι να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο», μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, μετά την ολοκλήρωση της νέας συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου του εβραϊκού κράτους. Αναφέρεται επίσης ότι το Ισραήλ θέλει να δράσει κατά του Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Το Channel 12 σημείωσε ότι συζητήθηκαν πολλές επιλογές, που θα αποτελέσουν «επώδυνη» απάντηση κατά του Ιράν, χωρίς όμως να πυροδοτηθεί ένας περιφερειακός πόλεμος. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει, επίσης, σε ένα χτύπημα το οποίο δεν θα μπλοκάρουν οι ΗΠΑ.

Πιθανός στόχος στο ιρανικό έδαφος είναι το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Άλλος στόχος είναι μία από τις βασικές εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος. Στόχους επίσης αποτελούν εργοστάσια και αεροδρόμια που απογειώνονται τα drones.

#ΙΣΡΑΗΛ_ΙΡΑΝ #αντίποινα #Μέση_Ανατολή
Keywords
Αναζητήσεις
to-israil-etoimazetai-gia-antepithesi-kata-tou-iran-oi-pithanoi-stochoi.htm
Τυχαία Θέματα