Τουλάχιστον 4 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Ινδία

20:58 3/4/2024 - Πηγή: Reporter

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 16 τραυματίστηκαν εξαιτίας της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε την Τετάρτη (3/4) σε εργοστάσιο χημικών στο κρατίδιο Τελενγκάνα της Ινδίας.

Λόγω της έκρηξης προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα.

«Ένας αντιδραστήρας εξερράγη και όσοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση εκσφενδονίστηκαν από το ωστικό κύμα», είπε αξιωματικός της αστυνομίας στο PTI News. «Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις θάνατοι, ενώ 10-15 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο για να δεχθούν ιατρική

φροντίδα», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι κινητοποιήθηκε άμεσα μια ομάδα 40 διασωστών, διαβεβαιώνοντας ότι «όλοι οι εγκλωβισμένοι έχουν διασωθεί». Σημείωσε ότι μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας SB Organics, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο.

Διενεργείται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης, καθώς και εάν προκύπτουν ευθύνες για παραβίαση των μέτρων ασφαλείας.

Ακόμη, να σημειωθεί πως περίπου 8-10 άνθρωποι μπορεί να είναι παγιδευμένοι μέσα στο εργοστάσιο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANI, προσθέτοντας ότι οι ντόπιοι ενημέρωσαν ότι περίπου 50 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Πέντε πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία. Τέλος, πιστεύεται ότι ο διευθυντής του εργοστασίου είναι επίσης ένας από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό.

#Ινδία #έκρηξη #ΝΕΚΡΟΙ #Εργοστάσιο #ΧΗΜΙΚΑ
Keywords
Αναζητήσεις
toulachiston-4-nekroi-apo-ekrixi-se-ergostasio-chimikon-stin-india.htm
Τυχαία Θέματα