Τουρκία: Πρώτη έξοδος στις αγορές μετά τον σεισμό-Άντλησε $2,25 δισ.

11:16 9/3/2023 - Πηγή: Reporter

Στην πρώτη της έκδοση κρατικών ομολόγων προχώρησε η Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του προηγούμενου μήνα, δανειζόμενη 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Τουρκία πούλησε ομόλογα σε δολάρια με ημερομηνία λήξης στις 14 Μαρτίου 2029 και με απόδοση 9,5%.

Οι ζημιές από τους σεισμούς

έχουν επιτείνει τις οικονομικές πιέσεις στη χώρα που ήδη είναι αντιμέτωπη με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό ενόψει και των εκλογών του Μαΐου.

Η έξοδος της Τουρκίας στις διεθνείς αγορές ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος έδωσε «σήμα» για επιτάχυνση της αύξησης των επιτοκίων.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ανέθεσε στις Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc και JPMorgan Chase & Co την έκδοση.

Η Τουρκία έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής φέτος 5 δισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές μέσω δύο συμφωνιών, το ήμισυ του στόχου της για 10 δισ. δολάρια για το 2023. Το 2022 συγκέντρωσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω παγκόσμιων πωλήσεων ομολόγων.

ΤΟΥΡΚΙΑΟΜΟΛΟΓΑσεισμόςΑγορές
Keywords
Τυχαία Θέματα