Τραμπ: Απροετοίμαστος ο Νετανιάχου

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για έλλειψη προετοιμασίας στην επίθεση το Σαββατοκύριακο από τους παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς.

Μιλώντας στο Fox News, ο Τραμπ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024, είπε ότι ο Νετανιάχου «έχει δεχθεί πολύ ισχυρό πλήγμα» λόγω

της επίθεσης.

«Δεν ήταν προετοιμασμένος. Δεν ήταν προετοιμασμένος και το Ισραήλ δεν ήταν προετοιμασμένο. Και υπό τον Τραμπ, δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι», είπε.

Ένας από τους αντιπάλους του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, επέκρινε τον πρώην πρόεδρο για τα σχόλια.

«Είναι παράλογο οποιοσδήποτε, πολύ περισσότερο κάποιος που είναι υποψήφιος για Πρόεδρος, να επιλέγει τώρα να επιτεθεί στον φίλο και σύμμαχό μας, το Ισραήλ», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου είχαν στενή σχέση κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, αν και εμφανίστηκαν ρωγμές στην πάλαι ποτέ ισχυρή σχέση τους.

Μιλώντας σε υποστηρικτές στη Φλόριντα το απόγευμα της Τετάρτης, ο Τραμπ σχολίασε και πάλι την ετοιμότητα του Ισραήλ για την ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι «μερικά πράγματα πήγαν στραβά την τελευταία εβδομάδα».

Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Πρέπει να ανασυγκροτηθούν γιατί πολεμούν δυνητικά μια πολύ μεγάλη δύναμη, πολεμούν ενδεχομένως με το Ιράν».

ΤραμπΝετανιαχουΙσραήλΙράνΗΠΑΧαμάς
Keywords
Αναζητήσεις
trab-aproetoimastos-o-netaniachou.htm
Τυχαία Θέματα