Τραμπ: Θέλω να κλείσω τα σύνορα και να κάνω γεωτρήσεις

Σε μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News. «Αν εκλεγώ δεν θα είμαι δικτάτορας – Εκτός από την πρώτη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπόσχεστε στην Αμερική απόψε ότι (όταν εκλεγείτε) δεν θα καταχραστείτε ποτέ την εξουσία ως αντίποινα εναντίον κανενός;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Εκτός από την πρώτη μέρα, εκτός από την πρώτη μέρα», απάντησε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας τη φράση. Ερωτηθείς για διευκρινίσεις,

ο Τραμπ είπε: «Θέλω να κλείσω τα σύνορα και θέλω να κάνω γεωτρήσεις, γεωτρήσεις, γεωτρήσεις».

Λίγο αργότερα, ο Τραμπ επανήλθε στα αμφιλεγόμενα σχόλιά του, λέγοντας: «Λατρεύω αυτόν τον τύπο. Λέει «Δεν πρόκειται να γίνεις δικτάτορας, σωστά;», είπα: «Όχι, όχι, όχι. Εκτός από την πρώτη μέρα.» Κλείνουμε τα σύνορα και κάνουμε γεωτρήσεις, γεωτρήσεις, γεωτρήσεις. Μετά από αυτό, δεν είμαι δικτάτορας».

Τα συγκεκριμένα σχόλια έγιναν καθώς ο Τραμπ δεν είχε απαντήσει άμεσα σε προηγούμενη ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το εάν είχε σχέδια να «καταχραστεί την εξουσία, να παραβιάσει το νόμο, να χρησιμοποιήσει την κυβέρνηση για να κυνηγήσει ανθρώπους». Η απάντησή του ήταν «Εννοείς όπως τη χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή;» αφήνοντας αιχμές για τους Δημοκρατικούς.

Το «στρατόπεδο» του Μπάιντεν αντέδρασε άμεσα μετά τις δηλώσεις του τέως προέδρου, δημοσιεύοντας ένα απόσπασμα της επίμαχης στιχομυθίας στο Χ. Η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκεζ, κατακεραύνωσε τον Τραμπ, λέγοντας: «Ο Ντόναλντ Τραμπ μας είπε ακριβώς τι θα κάνει αν επανεκλεγεί και απόψε είπε ότι θα είναι δικτάτορας την πρώτη μέρα. Οι Αμερικανοί πρέπει να τον πιστέψουν».

#Τραμπ #ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΗΠΑ #FOX
Keywords
Τυχαία Θέματα