Τριβές εντός ΕΕ για τη Γάζα- Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των ηγετών

Οι ηγέτες της ΕΕ ua πραγματοποιήσουν την Τρίτη (17/10) μια έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και θα προσπαθήσουν να επιτύχουν μια κοινή προσέγγιση για τις συνέπειες από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Η μπερδεμένη αρχική απάντηση του μπλοκ έχει προκαλέσει πολλά σημεία έντασης, με κυριότερη την εξαγγελία για αναστολή της βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους.

Στη συνέχεια, υπήρξε μια επίσκεψη στο Ισραήλ από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επίσης προκάλεσε επικρίσεις από ορισμένες πλευρές, καθώς δεν ζήτησε

από το Νετανιάχου να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο στις επιχειρήσεις τους στη Γάζα.

Ένας αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι η πρόεδρος της Επιτροπής είχε υπερβεί τις εξουσίες της σε έναν ευαίσθητο τομέα.

Θεωρείται δε δεδομένο πως οι ηγέτες της ΕΕ, θα καταδικάσουν μεν τη Χαμάς, αλλά θα καλέσουν για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Ο Γερμανός Όλαφ Σολτς επισκέπτεται το Ισραήλ εν μέσω αυξανόμενου συναγερμού σχετικά με τον κίνδυνο να διευρυνθεί η σύγκρουση, ιδιαίτερα εάν ο Νετανιάχου πραγματοποιήσει χερσαία επίθεσή του.

Παράλληλα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία αλλά και το Βέλγιο, βλέπουν επίσης τη σύγκρουση να πυροδοτεί και εγχώριες εντάσεις, ανοίγοντας ξανά παλιές πληγές.

Συνεπώς, η Ευρώπη αναζητά κοινό βηματισμό σε ένα θέμα που μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη θα δείξει αν κάτι τέτοιο είναι εφικυό.

ΕΕΕυρώπηΙσραήλΠαλαιστίνηΓάζα
Keywords
Αναζητήσεις
trives-entos-ee-gia-ti-gaza--krisimi-tilediaskepsi-ton-igeton.htm
Τυχαία Θέματα