Βαλτιμόρη: Το πλοίο Dali είχε συγκρουστεί και στην Αμβέρσα

Το πλοίο Dali, που έπεσε πάνω στη γέφυρα Key Bridge της Βαλτιμόρης και προκάλεσε την κατάρρευσή της, είχε συγκρουστεί και το 2016 στο λιμάνι της Αμβέρσας, σύμφωνα με το Vessel Finder και το αρχείο ναυτικών συμβάντων Shipwrecklog.

Όπως επισημαίνεται, η πλώρη του φέρεται να έξυσε την πλευρά της προκυμαίας ενώ έφευγε από το λιμάνι, προκαλώντας σημαντική ζημιά. Στη συνέχεια κρατήθηκε από τις αρχές και αγκυροβόλησε στο λιμάνι Deurganckdok του Βελγίου.

Σύμφωνα με το Vessel

Finder, ο καιρός ήταν καλός εκείνη τη στιγμή και για το συμβάν ενοχοποιήθηκε ο πλοίαρχος και ο πιλότος του πλοίου. Πάντως τότε δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε προκλήθηκε ρύπανση. Το περιστατικό επιβεβαίωσαν και οι λιμενικές αρχές. Σύμφωνα με το Vessel Finder, για το περιστατικό φέρεται να ευθύνονται ο πλοίαρχος του πλοίου και ο πλοηγός.

Η Maersk, η εταιρεία που ναύλωσε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εξέδωσε δήλωση την Τρίτη μετά το ατύχημα στη Βαλτιμόρη: «Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό που συνέβη στη Βαλτιμόρη και οι σκέψεις μας είναι με όλους αυτούς που επηρεάστηκαν. Παρακολουθούμε στενά τις έρευνες που διεξάγουν οι αρχές και η Synergy και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατάμε ενήμερους τους πελάτες μας».

Σημειώνεται ότι το Dali είναι φορτηγό πλοίο μήκους 290 μέτρων με χωρητικότητα 10.000 εμπορευματοκιβωτίων.

#Βελγιο #KEY_BRIDGE #VESSEL_FINDER #SHIPWRECKLOG
Keywords
Αναζητήσεις
valtimori-to-ploio-dali-eiche-sygkroustei-kai-stin-amversa.htm
Τυχαία Θέματα