Βρετανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την έκρηξη στο νησί Τζέρσεϊ

Η αστυνομία του νησιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε την Κυριακή (11/12) ότι ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη σε πολυκατοικία αυξήθηκε σε πέντε και ότι τέσσερα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, αν και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι είναι απίθανο να βρουν άλλους επιζώντες.

Η έκρηξη νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε πολυκατοικία στο νησί Τζέρσεϊ, στα ανοικτά των ακτών της βόρειας

Γαλλίας, κατέστρεψε ολοσχερώς το τριώροφο κτίριο στην πρωτεύουσα του νησιού Σεντ Ελιέ.

«Ο αριθμός των νησιωτών που επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν στην έκρηξη είναι τώρα 5. Υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι, υποθέτουμε 4, οι οποίοι αγνοούνται», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στο ακίνητο το απόγευμα της Παρασκευής, αφού οι κάτοικοι ανέφεραν μυρωδιά αερίου. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 04:00 GMT το Σάββατο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έγινε πλέον επιχείρηση ανάκτησης, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Ο Ρόμπιν Σμιθ, επικεφαλής της αστυνομίας των Πολιτειών του Τζέρσεϊ, είπε ότι η έρευνα θα είναι ανεξάρτητη και ότι «δεν θα αποκλείσει τίποτα» όταν ρωτήθηκε εάν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως πιθανή εγκληματική ενέργεια.

Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση περισυλλογής και η ταυτοποίηση των σορών θα πάρει κάποιο χρόνο.

«Δεν πρόκειται να είμαστε εδώ για μέρες. Είναι πιθανό να είμαστε εδώ για εβδομάδες», είπε στους δημοσιογράφους.

ΒρετανίαΝΗΣΙ ΤΖΕΡΣΕΙέκρηξηΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα