«Βυθίζεται» το Bitcoin παρά τα ETFs- «Γύρισμα» σε εβδομαδιαίες απώλειες

Μεγάλη πτώση, που ξεπερνά το 6%, σημειώνει το Bitcoin από το απόγευμα της Παρασκευής (12/1) παρά τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές από το «πράσινο φως» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στα ETFs.

Το ρητό «buy the rumor, sell the news» ταιριάζει… γάντι στην περίπτωση του Bitcoin, καθώς το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κατέγραφε σημαντικά κέρδη πριν την ιστορική απόφαση, ενώ μετά το κλίμα άλλαξε άρδην.

Υπενθυμίζεται ότι

το «ναι» της SEC αφορά στα πρώτα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) σε μορφή Bitcoin. Με αυτή την απόφαση εξασφαλίζεται η συμμετοχή πολλών ακόμη επενδυτών, χωρίς της διαμεσολάβηση crypto-ανταλλακτηρίων, καθώς υπάρχει η δυνατότητα αγοράς Bitcoin όπως ισχύει π.χ. με τις μετοχές και τα ομόλογα.

Ωστόσο, η εν λόγω έγκριση έδωσε τη δυνατότητα στους sellers να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, πατώντας πλέον σε πιο στέρεες βάσεις. Ειδικότερα, το Bitcoin υποχωρεί κατά 6,1% στα 43.851,4 δολάρια και καταγράφει ήπια εβδομαδιαία πτώση της τάξης του 0,03%.

Η κίνηση που ακολουθεί αυτή τη στιγμή το Bitcoin επιβεβαιώνει την πρόβλεψη της Matrixport, η οποία εκτιμά ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να κινηθεί σε ένα εύρος τιμών από 36.000 δολάρια έως 38.000 δολάρια, προοιωνίζοντας περαιτέρω πτώση.

Από την άλλη πλευρά, το ethereum συνεχίζει να κερδίζει, έστω ήπια κατά 0,31%, στα 2.596,21 δολάρια, ενώ σε εβδομαδιαία βάση «εκτοξεύεται» κατά 15,88%.

Στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, το BNB υποχωρεί κατά 1,34% σε ημερήσια και κατά 4,27% σε εβδομαδιαία βάση και διαπραγματεύεται στα 302,30 δολάρια. Το solana σημειώνει σήμερα πτώση 4,13% στα 95,839 δολάρια, το XRP χάνει 2,86% στα 0,58301 δολάρια, το cardano καταγράφει απώλειες 3,50% στα 0,5636 δολάρια και το avalanche κινείται χαμηλότερα κατά 5,94% στα 36,89 δολάρια.

#κρυπτονομίσματα #ETF_BITCOIN #SEC #ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ_ΑΜΟΙΒΑΙΑ_ΚΕΦΑΛΑΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
vythizetai-to-bitcoin-para-ta-etfs--gyrisma-se-evdomadiaies-apoleies.htm
Τυχαία Θέματα