Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν την κεντρική Μεσόγειο

Υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2022 είναι φέτος ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που διασχίζουν την κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Frontex.

Ειδικότερα, κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν περισσότερες των 50.300 εισόδων μέσω της κεντρικής Μεσογείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτός είναι ο «ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί από το

2017».

Παράλληλα, η Frontex σημειώνει:

Τον Μάιο, εντοπίστηκαν 19.800 παράτυπες διελεύσεις των συνόρων, σημειώνοντας μείωση 31% από έτος σε έτος.Η οδός της κεντρικής Μεσογείου αντιπροσώπευε περίπου τις μισές από τις παράτυπες διελεύσεις προς την ΕΕ μέχρι στιγμής φέτος.Οι είσοδοι σε άλλες μεταναστευτικές διαδρομές στην ΕΕ μειώθηκαν.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Κεντρική Μεσόγειος παραμένει η πιο ενεργή διαδρομή προς την ΕΕ, με περισσότερες από 50.300 ανιχνεύσεις τον Ιανουάριο-Μάιο που αναφέρθηκαν από τις εθνικές αρχές.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, η διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία είναι η δεύτερη πιο ενεργή διαδρομή με πάνω από 30.700 εντοπισμούς, σημείωσε πτώση 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι μειώσεις σε αυτή τη μεταναστευτική οδό που παρατηρείται από την αρχή του έτους είναι απτή επίδραση των χωρών της περιοχής που ευθυγραμμίζουν τις πολιτικές τους για τις θεωρήσεις με τους κανονισμούς της ΕΕ.

FrontexμετανάστεςπρόσφυγεςΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα