Ζελένσκι: «Όχι» στη μεταφορά εχθροπραξιών σε ρωσικό έδαφος

Οι σύμμαχοι δεν θα υποστηρίξουν το Κίεβο, εάν μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο ρωσικό μέτωπο, σημείωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το CNN.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι μεγάλο ρίσκο, σίγουρα θα μείνουμε μόνοι», είπε σε συνέντευξή του στα εθνικά μέσα ενημέρωσης, όπου ρωτήθηκε αν ήρθε η ώρα για μια μεταφορά του πολέμου σε ρωσικό έδαφος.

Η πρόοδος και η ευθύνη για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης «είναι πάντα διμερής», τόνισε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι οι

διεθνείς εταίροι είναι μέρος οποιασδήποτε νίκης, οποιασδήποτε αναστολής στην αντεπίθεση, οποιασδήποτε αμυντικής ενέργειας και οποιασδήποτε αδυναμίας.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι πιστεύει ότι είναι δυνατό να «πιέσει για την αποστρατιωτικοποίηση της Ρωσίας» στην Κριμαία με πολιτικά μέσα.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος, με Ρώσους αξιωματούχους να λένε ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι βομβαρδισμοί ευθύνονται για επιθέσεις που κατά καιρούς έχουν τραυματίσει ή σκοτώσει αμάχους.

ΖελένσκιΡωσίαΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
zelenski-ochi-sti-metafora-echthropraxion-se-rosiko-edafos.htm
Τυχαία Θέματα