Δείτε τη στιγμή ακινητοποίησης υπόπτου: Πυροβολούσε στην παρέλαση της ομάδας του Κάνσας που κέρδισε το Super Bowl - Νεκρή μία μητέρα, 21 τραυματίες εκ των οποίων 11 παιδιά (φωτό & βίντεο)

Φανατική οπαδός της ομάδας Kansas City Chiefs η νεκρή μητέρα, θύμα του τραγικού επεισοδίου με πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης των νικητών του Super Bowl.

Αυτή τη μέρα γιορτής διάλεξαν να αμαυρώσουν, τρία άτομα που άρχισαν να πυροβολούν το πλήθος που πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα από κοντά στους δρόμους της πόλης.

Η Λίζα Λόπεζ εργαζόταν στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό KKFI και παρουσίαζε δική της εκπομπή, ήταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά.

Σύμφωνα

με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, από τη σοκαριστική επίθεση έχουν τραυματιστεί 21 άτομα, 11 εκ των οποίων παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση, ενώ ασαφής παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός αλλά και το κίνητρο των δραστών.

WATCH: Moment gunfire erupts at the Super Bowl parade in Kansas City. Reports of multiple victims pic.twitter.com/5nU9V9C0Ou

— BNO News (@BNONews) February 14, 2024

Η τοπικη αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση τρία άτομα σε σχέση με την επίθεση, ενώ έχουν βρεθεί και κατασχεθεί όπλα στο σημείο.

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού – είναι ασφαλή.

BREAKING: Kansas City Chiefs parade shooting: Police order crowds away from Union Station after multiple shots ring out while Super Bowl champs celebrate win pic.twitter.com/g0vstfvaXm

— Ian Miles Cheong (@stillgray) February 14, 2024

Δραματικά βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media αποτυπώνουν τις στιγμές τρόμου που έζησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει την νίκη των Kansas City Chiefs. Αστυνομικοί εμφανίζονται να τρέχουν ανάμεσα στους πανικόβλητους πολίτες, αρκετοί από τους οποίους τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να αποφύγουν τα πυρά.

New video shows moment gunfire erupts at the Super Bowl rally in Kansas City. At least 22 people shot pic.twitter.com/dUYM9G07fg

— BNO News (@BNONews) February 15, 2024

Η στιγμή που πολίτες ακινητοποιούν ύποπτο

Ένα από τα βίντεο φέρεται να αποτυπώνει την ηρωική προσπάθεια οπαδών των Κάνσας Σίτι να ακινητοποιήσουν έναν από τους υπόπτους και να βοηθήσουν τις αρχές στη σύλληψή του. Όπως μεταδίδει το NBC, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, μόλις οι φαν έπεσαν πάνω στον άνδρα που έτρεχε για να το σταματήσουν, το όπλο του έπεσε στο έδαφος.

JUST IN: The moment a man was tackled by brave Chiefs fans after the shooting at Union Station in Kansas City.

The fans could be seen heroically tackling the suspect as he ran away.

Shortly after the man was tackled, police swarmed the area where they found a gun.

A sniper… pic.twitter.com/lhoYxGKNr9

— Collin Rugg (@CollinRugg) February 14, 2024

Μαρτυρία ενός από τους οπαδούς που σταμάτησαν τον ύποπτο:

NEW: The man who tackled a shooter at the Kansas City Chiefs parade speaks out, says he didn’t hesitate when he saw the shooter running by.

Hero!

“I didn't hesitate. It was just do it. So I went to go tackle him and another gentleman did the same thing and as I'm tackling him,… pic.twitter.com/oFepskxkYW

— Collin Rugg (@CollinRugg) February 15, 2024

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν

Μερικές ώρες μετά την αγρια επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη του και τονίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη για σκληρότερα μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Kansas City.
Atlanta.
D.C.

Today, six years since Parkland, acts of gun violence cut deep in the American soul.

Jill and I pray for those killed and injured today, and for our country to find the resolve to end the senseless epidemic of gun violence tearing us at the seams. pic.twitter.com/sqr5ww1G5O

President Biden (@POTUS) February 15, 2024

«Τα σημερινά περιστατικά πρέπει να μας κινητοποιήσουν, να μας σοκάρουν και να μας ντροπιάσουν αρκετά ώστε να δράσουμε. Τι περιμένουμε; Τι άλλο πρέπει να δούμε; Πόσες ακόμη οικογένειες πρέπει να ρημαχτούν;» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος, καλώντας τους εκπροσώπους και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο να ταχθούν υπέρ της απαγόρευσης συγκεκριμένων όπλων και την αυστηροποίησης της νομοθεσίας και των ελέγχων ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε όπλα άτομα που «δεν έχουν καμία δουλειά να τα αγοράζουν και να τα χειρίζονται».

BREAKING: 'Multiple Victims' in Super Bowl Parade Shooting in Kansas City

• Police respond to shooting at Kansas City Chiefs' victory rally at Union Station.

• Kansas City Fire Department confirms shooting, labels situation as "fluid."

• Shots fired west of Union Station;… pic.twitter.com/1VZ6tbrE6u

— Breaking911 (@Breaking911) February 14, 2024

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον και η σύζυγός του ήταν παρόντες όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά ήταν ασφαλείς μετά το περιστατικό, ανέφερε ανάρτηση στο Χ, ευχαριστώντας τις Αρχές επιβολής του νόμου για την απάντησή τους. Η Κυβερνήτης του Κάνσας Λόρα Κέλι ήταν επίσης παρούσα στη συγκέντρωση όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Kansas City Chiefs, ΚΑΝΣΑΣ, SUPER BOWL, ΗΠΑ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα