Η επίθεση μόλις ξεκίνησε: Δεκάδες drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ - Πήραν φωτιά τα διεθνή media (βίντεο)

Η επίθεση μόλις ξεκίνησε: Δεκάδες drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ - Πήραν φωτιά τα διεθνή media (βίντεο)egakiSun, 04/14/2024 - 00:08

Ο πόλεμος Ιράν - Ισραήλ ξεκίνησε. Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει επιθέσεις με τουλάχιστον 50 drones τα οποία αναμένεται να φτάσουν εντός των επόμενων, περίπου οκτώ, ωρών στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός

επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι δεκάδες drone κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ο IDF βρίσκεται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας, μάλιστα έχει κλείσει και ο εναέριος χώρος της χώρας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ.

Iran has launched drones toward Israel, an IDF spokesman says. The Israeli military says it's tracking the threat in airspace and the drones could take hours to reach Israel. Follow live updates. https://t.co/SNrtUplOAl

CNN Breaking News (@cnnbrk) April 13, 2024

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ.

#BREAKING#Iran launches attack on #Israel with dozens of drones, US and Israeli officials say.

- Axios - pic.twitter.com/KKw4fTaH6A

— EHA News (@eha_news) April 13, 2024

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drone φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

BREAKING: Iran has launched dozens of drones, will take hours to reach Israel pic.twitter.com/y5SAovmkOq

— BNO News (@BNONews) April 13, 2024

Σε διάγγελμά του εν μέσω των εκρηκτικών εξελίξεων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για απάντηση στην Τεχεράνη.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν» τονίζει ειδικότερα.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές» προσθέτει.

BREAKING: REPORTEDLY 50 to 100 IRANIAN DRONES ARE HEADING FOR ISRAEL

I stand Iran

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκάδες, Ιράν, Ισραήλ - Πήραν,dekades, iran, israil - piran