Πανέμορφη 10χρονη πιλότος από την Αυστραλία μαθαίνει να πετάει ηλεκτρικό αεροσκάφος (βίντεο)

Μια μικρή πρωταγωνίστρια των αιθέρων είναι η 10χρονη Amy από την Αυστραλία που είναι ήδη πιλότος και πετάει στους ουρανούς με ένα ηλεκτρικό εκπαιδευτικό αεροπλάνο.

Η Amy Spicer λέει ότι ήξερε από μικρή ότι ήθελε να πετάξει - και δεν είναι καν στο Γυμνάσιο.

«Ήμουν δυόμιση ετών όταν είπα για πρώτη φορά ότι θέλω. Ήμουν επτά όταν έκανα μια πρώτη πτήση και νομίζω ότι ήμουν οκτώ σε ένα ανεμόπτερο και έκανα μαθήματα όταν ήμουν περίπου οκτώ στα εννιά», είπε.

Η νεαρή αεροπόρος βρέθηκε στο αεροδρόμιο Jandakot στο

Περθ της Δυτικής Αυστραλίας για ένα μάθημα πτήσης στο αεροσκάφος Pipistrel Alpha Electro, ένα αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, καθιστώντας την πιθανώς τη νεότερη πιλότο στον κόσμο ενός 100% ηλεκτρικού αεροσκάφους.

«Σήμερα πέταξα το Pipistrel Electric το οποίο, όπως μαρτυρά το όνομά του, είναι ένα από τα λίγα ηλεκτρικά αεροπλάνα που γνωρίζω», είπε η Amy.

«(Η Αυστραλία) δεν έχει πολλά αεροδρόμια με σημείο χρέωσης αυτή τη στιγμή, αλλά πρόκειται να κατασκευαστούν περισσότερα. Και είμαι πολύ περήφανη που μπορώ να βοηθήσω το μέλλον της αεροπορίας μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα και πετώντας ηλεκτρικά», είπε.

Το αεροσκάφος διαχειρίζεται η FlyOnE, η οποία διδάσκει πιλότους και κάνει εκστρατείες για πτήσεις χωρίς εκπομπές στην Αυστραλία.

"Τα ηλεκτρικά αεροσκάφη αυτή τη στιγμή έχουν μέτρια εμβέλεια, αλλά αυτό δεν τα καθιστά άχρηστα. Πετάνε για έως και μία ώρα σε ορισμένους εναέριους δρόμους, υπό ορισμένες συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να εκπαιδεύουμε πιλότους σε ηλεκτρικά αεροσκάφη και τα αεροσκάφη δεύτερης και τρίτης γενιάς πρόκειται να αρχίσουν να εξυπηρετούν το δίκτυο εμπορικών αεροπορικών μεταφορών», δήλωσε ο Korum Ellis, ιδρυτής της FlyOnE που επιχειρεί να επεκτείνει το δίκτυο των σημείων φόρτισης αεροδρομίων για ηλεκτρικά αεροσκάφη.

Η οικογένεια Spicer μετακόμισε πρόσφατα από το Κουίνσλαντ στη Δυτική Αυστραλία, ώστε η Έιμι να μπορεί να φοιτήσει σε σχολείο που προσφέρει μαθήματα πτήσης σε μαθητές.

Η Δυτική Αυστραλία σχεδιάζει να γίνει κόμβος για την ηλεκτρική αεροπορία με 3 αεροδρόμια να προσφέρουν ήδη φόρτιση και η αεροπορική εταιρεία Aviair με έδρα την Kununurra στοχεύει να συστήσει ηλεκτρικά αεροσκάφη για πτήσεις τουρισμού το 2025.

Η Amy, η οποία μίλησε στη φετινή Σύνοδο Κορυφής Women In Aviation στην Καλιφόρνια, έχει προσκληθεί να παρακολουθήσει την λειτουργία της Aviair, ένα βήμα για μια νεαρή με λαμπρό μέλλον μπροστά της. 

«Στην τάξη 4 μερικά από τα αγόρια ήταν πολύ κακά μαζί μου λέγοντας ότι «δεν μπορείς να πετάξεις πριν πάρεις άδεια οδήγησης», αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να πετάξεις ένα αεροπλάνο, νόμιμα, προτού πάρεις άδεια οδήγησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα