14 νεκροί στους δρόμους της Αττικής τον Αύγουστο – Στο… κόκκινο οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας

Μόνο αναίμακτος δεν ήταν ο Αύγουστος στους δρόμους της Αττικής τον Αύγουστο, καθώς σημειώθηκαν 407 τροχαία, στα οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, ενώ άλλοι 513 τραυματίστηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 14 θανατηφόρα τροχαία με 14 νεκρούς, 15 σοβαρά με 19 σοβαρά τραυματίες και 378 ελαφρά με 494 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού

κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο δράστημα βεβαιώθηκαν 7.014 παραβάσεις, από τις οποίες 482 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

212 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 18 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,1.134 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,126 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,60 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,244 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,562 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και21 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

The post 14 νεκροί στους δρόμους της Αττικής τον Αύγουστο – Στο… κόκκινο οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα