60 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης στις 23/10

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών διεξήχθη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Κολυμβητήριο Μελισσίων μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης, η 12η των τελευταίων 32 μηνών, που συνδυάστηκε με δράση ενημέρωσης και εγγραφών δοτών μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», αλλά και λήψη δειγμάτων μυελού όσων προσεφέραν εθελοντικά.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος και

τέσσερα δείγματα μυελού των οστών. Το αίμα που συγκεντρώνεται ενισχύει την Τράπεζα Αίματος του Δήμου και είναι διαθέσιμο σε κάθε δημότη που μπορεί να το έχει ανάγκη. Με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών αντιμετωπίζονται κακοήθη νοσήματα, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, αλλά και καλοήθη, όπως η μεσογειακή και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι η ομάδα οργάνωσης της αιμοδοσίας του Δήμου, με συντονιστές τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Καρβουνάκη και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου, με πρωτοβουλίες της για άλλη μια φορά κατάφερε να κινητοποιήσει τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου οι οποίοι έδωσαν το «παρών» δυναμικά για μία ακόμη φορά.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης για την αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 23/10

The post 60 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης στις 23/10 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα