Αγαπάμε το Χαλάνδρι: Συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη συνάντησε στις 18/4 η δημοτική παράταξη Αγαπάμε το Χαλάνδρι και ακολούθησε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση με τον Εφέτη κ. Καρακωνσταντή και επικεφαλής της Ομάδας Επιμέλειας του προς προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίου για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της παράταξης (Κρίστη Αγαπητού,

Μαριάνθη Δασκαλοπούλου, Αθανασία Καραμητσάνη, Εύη Χαμηλάκη και Νίκος Κυριλλόπουλος) «ενημερώθηκαν για τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου, που είναι δύο. Ο πρώτος επικεντρώνεται στην ενοποίηση του Α΄ Βαθμού Δικαιοδοσίας στη χώρα (ώστε δηλαδή οι ιδιωτικές διαφορές να εκδικάζονται σε πρώτο βαθμό μόνο από τα πρωτοδικεία). Ο δεύτερος επικεντρώνεται στον νέο χωροταξικό σχεδιασμό που θα επιφέρει η ενοποίηση. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατάργηση των ειρηνοδικείων ως καθ’ ύλην αρμοδίων δικαστηρίων και η δημιουργία κεντρικού πρωτοδικείου και περιφερειακών εδρών του. Ειδικότερα, όσον αφορά στο Βόρειο Τομέα, τον ρόλο του κεντρικού πρωτοδικείου θα έχει το πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ περιφερειακή έδρα θα αποτελεί το υπό κατάργηση Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, στην οποία θα εμπίπτουν έξι δήμοι.

Από την Κρίστη Αγαπητού επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου, ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους του Λεκανοπεδίου και ο μεγαλύτερος από αυτούς της συγκεκριμένης περιφερειακής έδρας, πλήττεται για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη συγχώνευση – απομάκρυνση της ΔΟΥ Χαλανδρίου.

Έτσι, άλλη μια κομβική δημόσια υπηρεσία που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους, απομακρύνεται από τα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Χαλάνδρι, όσο και στους δημότες. Τέθηκε λοιπόν μετ’ επιτάσεως στη συζήτηση από τη δημοτική παράταξη ότι «Θέλουμε να ληφθεί εκ μέρους του υπουργείου σοβαρά υπόψη στη λήψη των τελικών ρυθμίσεων και αυτή η παράμετρος, προασπιζόμενοι την επιλογή της πόλης μας ως περιφερειακής έδρας. Τονίσαμε δε ιδιαιτέρως ότι στο πνεύμα αυτό έχει ήδη προηγηθεί ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που αφορά το εν λόγω θέμα».

Ο κ. Καρακωνσταντής διαβεβαίωσε ότι η δομή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου δεν θα καταργηθεί ως υποδομή, αφού μέρος των υποθέσεων της Περιφερειακής Έδρας Αμαρουσίου θα εκδικάζονται στο γνωστό σε όλους κτήριο της οδού Κάλβου και Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου.

The post Αγαπάμε το Χαλάνδρι: Συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα