Αιφνιδιασμός Γ. Μυλωνάκη – Έφερε ως κατεπείγων στο Δ.Σ. τον διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Μία έκπληξη από πλευράς του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη έκρυβε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. Ειδικότερα, ο κ. Μυλωνάκης έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης την κατ’ αρχήν έγκριση διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στον Δήμο κατά την παρελθούσα τετραετία. Ο ίδιος εξήγησε την πρωτοβουλία του λέγοντας ότι σκοπός του είναι να ενημερωθεί πλήρως πολίτης για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος, αλλά και να διαπιστωθεί το σημείο από το οποίο θα εκκινήσει η νέα δημοτική αρχή για

να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι πρόθεσή του είναι να ισχύσει το ίδιο και όταν αυτός θα παραδώσει στην επόμενη διοίκηση.

Η πρόταση του κ. Μυλωνάκη, αν και ήρθε μετά από σχετική ανακοίνωση – προαναγγελία που είχε κάνει λίγες ώρες πριν αναφορικά με την πρόθεσή του να γίνει αντίστοιχος έλεγχος, αιφνιδίασε το Σώμα, προκαλώντας ποικίλα σχόλια από την αντιπολίτευση.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σταθόπουλος χαρακτήρισε «μη σοβαρή» την πρωτοβουλία να έρθει το θέμα ως κατεπείγον, αφού κανείς τέτοιος λόγος δεν συντρέχει, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μυλωνάκη για έλλειψη μετριοπάθειας και ότι επιχειρεί διαρκώς να επιρρίπτει ευθύνες στο παρελθόν. Πρόσθεσε δε ότι δεν διαφωνεί με τον έλεγχο και ότι θα ψηφίσει το θέμα όταν θα έρθει στη Δημοτική Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας Βασίλης Σάρκουλας έκανε λόγο για «πυροτέχνημα», καθώς το θέμα έρχεται ως κατεπείγον, παρ’ όλο που κανέναν επείγοντα χαρακτήρα δεν έχει, ενώ στερείται οποιασδήποτε εισήγησης περί του ποιος θα κάνει τον έλεγχο, για πόσο χρονικό διάστημα, πόσο θα στοιχίσει και ποια στοιχεία θα αποκαλύψει παραπάνω από αυτά που ήδη είναι γνωστά από τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου. Και ο κ. Σάρκουλας τάχθηκε υπέρ των ελέγχων και, μάλιστα, συμφώνησε με τον τέως δήμαρχο και μέλος της παράταξης Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος ζήτησε οι έλεγχοι να πάνε ακόμη πιο πίσω, από το 2007, για να φανεί η συνέχεια του Δήμου και τι παρέλαβε ο καθένας.

Ο Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή, συντάχθηκε απολύτως με την πρόταση του δημάρχου, λέγοντας από ότι επί της αρχής είναι απολύτως σύμφωνος με την άσκηση διαχειριστικού ελέγχου, όπως επίσης και ο κ. Παναγιώτης Αντωνίου (Φυσάει Κόντρα), ο οποίος ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το τι θα «βγάλει» ο συγκεκριμένος έλεγχος, αφού θεωρεί ότι στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης το σημαντικότερο είναι ο τρόπος αντίληψης των πραγμάτων από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Ο Κώστας Τσιαμπάς (Όραμα για την Αγία Παρασκευή), αφού επισήμανε στον κ. Μυλωνάκη ότι όφειλε να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση του Δήμου, διατύπωσε την άποψη ότι ο διαχειριστικός έλεγχος είναι μάλλον για την ενημέρωση του δημάρχου. Μάλιστα, με αφορμή τη δήλωση του κ. Μυλωνάκη ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου θα αποτελέσει και τον «μπούσουλα» για το πώς θα κινηθεί ο Δήμος το επόμενο διάστημα, του είπε ότι «βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του», καθώς οι έλεγχοι αυτοί καθυστερούν, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω το πότε θα κάνει η διοίκηση την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, στην οποία αναμένεται να φανεί και το στίγμα της για τα επόμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε, ξεκαθάρισε ότι προβαίνει στον έλεγχο γιατί, πλην των άλλων, ήταν και δέσμευσή του προς τους πολίτες προεκλογικά και ότι δεν επιδιώκει να λειτουργήσει εκδικητικά.

Στην πρόταση του κ. Ζορμπά για διαχειριστικό έλεγχο και των προηγούμενων διοικήσεων, αναρωτήθηκε γιατί δεν το έκανε ο ίδιος στις δύο θητείες που είχε, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Σταθόπουλο σημείωσε ότι «μας έχει συνηθίσει στον ρόλο και του αστυφύλακα και του χωροφύλακα», προσθέτοντας ότι αδυνατεί να καταλάβει την άρνησή του στον έλεγχο, όταν στο παρελθόν έχει αφήσει πάμπολλες αιχμές για τη διαχείριση του κ. Ζορμπά.

Τελικώς το θέμα πέρασε κατ’ αρχήν με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και των παρατάξεων της Νέας Αρχής και των Φυσάει Κόντρα, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις (απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης) περιορίστηκαν στο «παρών» και το «λευκό».

Νεότερη ενημέρωση

Οι ανακοινώσεις της διοίκησης και των παρατάξεων για το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου:

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχήςΛήψηΗ ανακοίνωση της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μαςΛήψη

The post Αιφνιδιασμός Γ. Μυλωνάκη – Έφερε ως κατεπείγων στο Δ.Σ. τον διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου Αγίας Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιφνιδιασμός Γ, Μυλωνάκη – Έφερε, Δ Σ, Δήμου Αγίας Παρασκευής,aifnidiasmos g, mylonaki – efere, d s, dimou agias paraskevis