Εθελοντική αναδάσωση στην πηγή Καρακαντά από τον Δήμο Πεντέλης

Μια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπευθυνότητας υλοποιήθηκε την Κυριακή 11/2 στην περιοχή της πηγής Καρακαντά από τον Δήμο Πεντέλης σε συνεργασία με την εταιρεία Marmoline.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκεντρώθηκαν μέλη και φίλοι για να φυτεύσουν 700 περίπου βραδύκαυστα πλατύφυλλα όπως βελανιδιές, κουτσουπιές δάφνες και κυπαρίσσια. Παρόντες ήταν η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, ο υπεύθυνος της δράσης – εντεταλμένος σε θέματα περιβαλλοντικής

πολιτικής, αναδασώσεων και ανάπτυξης αστικού και περιαστικού πρασίνου δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αποστολάκος, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δ.Κ. Πεντέλης Ιωάννης Ζούνης, η εντεταλμένη δημ. σύμβουλος για το Γραφείο Δημότη Δ.Κ. Πεντέλης Μερόπη Καπετανοπούλου, ο εντεταλμένος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Λεμπετσόγλου, ο εντεταλμένος Καθημερινότητας και Ενημέρωσης των Πολιτών Γιώργος Πανάγος.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο στοχευμένο πλαίσιο ενεργειών του Δήμου για την αποκατάσταση και προστασία του δάσους, καθώς και για την ενίσχυση του αισθήματος του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Όπως δήλωσε η Ν. Κοσμοπούλου σχετικά, «Η διοίκησή μας έχει θέσει ως προτεραιότητά της την αναγέννηση και αποκατάσταση του πολύπαθου Πεντελικού όρους και θεωρούμε ότι αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μέσα από τον οργανωτικό σχεδιασμό ενός πλέγματος φορέων – τη συμμετοχή επιστημονικών ομάδων και φορέων ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και φυσικά του δασαρχείου και της τοπικής κοινωνίας».

The post Εθελοντική αναδάσωση στην πηγή Καρακαντά από τον Δήμο Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθελοντική, Καρακαντά, Δήμο Πεντέλης,ethelontiki, karakanta, dimo pentelis