Ανυπότακτη Αττική: Η Περιφέρεια να αφήσει τις χορηγίες των εργολάβων και να κοιτάξει να στηρίξει τη δημόσια υγεία που εκπέμπει SOS

Η Ανυπότακτη Αττική, με την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Μαριάνα Τσίχλη, πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα 4/10 στο Αττικό Νοσοκομείο, το μοναδικό νοσοκομείο για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, που όπως συνολικά το σύστημα δημόσιας υγείας, στενάζει υπό το βάρος της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων σε επαρκές προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Στην περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Δυτική Αθήνα

Δημήτρης Αγγελίνας, Δάφνη Βασιλείου, Δημήτρης Σαντής και Στάθης Τσίφτης και ο Δημήτρης Κοντός, Πρόεδρος Ομοσπονδίας οικογενειών με τρία παιδιά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Πετρούπολη με τη Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση.

Σε όλη την Αττική, αλλά και τη χώρα, η κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι δραματική, με γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν επί χρόνια εκκλήσεις για ενίσχυση της χρηματοδότησης και προσλήψεις γιατρών και μόνιμου προσωπικού. Αυτή η συνθήκη, όχι απλώς οδηγεί τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία στην εξόντωση, αλλά και έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Την ίδια ώρα, ανεπαρκής λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα μεγάλα νοσοκομεία.

Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθείες: Οι χρόνιες μνημονιακές περικοπές και η συνειδητή εγκατάλειψη της δημόσιας υγειάς από την κυνική κυβέρνηση Μηστοτάκη, με σκοπό την ενίσχυση των υπερκερδών των ιδιωτών της υγείας. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής, που αντί να φροντίσουν για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, σπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε φιέστες για την προβολή του Περιφερειάρχη και σε άχρηστα και αντικοινωνικά έργα βιτρίνας, για χάρη των εργολάβων και των ημέτερων.

Η Ανυπότακτη Αττική διεκδικεί μια Περιφέρεια που θα εργαστεί για την στήριξη της δημόσιας υγείας και την διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης όλων των πολιτών στην περίθαλψη. Μια Περιφέρεια που θα διεκδικεί την ενίσχυση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση και θα αγωνίζεται ενάντια στην απαξίωση και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, που αποτελεί δώρο για τους ιδιώτες της υγείας.

Διεκδικούμε την ενίσχυση μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και πρόσβασης των πολιτών σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ενιαίο σχέδιο δράσης της Περιφέρειας για την Αττική.

The post Ανυπότακτη Αττική: Η Περιφέρεια να αφήσει τις χορηγίες των εργολάβων και να κοιτάξει να στηρίξει τη δημόσια υγεία που εκπέμπει SOS appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα