Απαγόρευση συναθροίσεων στον Νομό Αττικής υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων σε Ηράκλειο Αττικής και άλλες περιοχές

H Ελληνική Αστυνομία, επιχειρώντας να αποτρέψει πιθανούς κινδύνους από τις συγκεντρώσεις φασιστών και τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί για την 1η Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής (το συμβάν είχε σημειωθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Ηράκλειο Αττικής), προχώρησε σε απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας

συνάθροισης από τις έξι το πρωί της 1ης Νοεμβρίου 2023 έως τις έξι το πρωί της επομένης μέρας στον Νομό Αττικής.

Σημειώνεται ότι πλήθος φορέων, οργανώσεων και δημοτικών παρατάξεων έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην προγραμματισμένη συνάντηση φασιστών στο Ηράκλειο Αττικής την προσεχή Τετάρτη και έχουν προειδοποιήσει για την πραγματοποίηση αντισυγκεντρώσεων, ενώ καταδικαστικό ψήφισμα εξέδωσε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιου Ηρακλείου Αττικής, ζητώντας από κυβέρνηση και αρμόδιο υπουργείο «να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στη δράση των φασιστικών οργανώσεων».

Δήμος και μαζικοί φορείς υψώνουν ασπίδα κατά της φασιστικής συνάντησης στο Ηράκλειο Αττικής την 1η Νοεμβρίου

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση συναθροίσεων στον Νομό Αττικής

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων.

Η Απόφαση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις Αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις, πορείες.

Αντιδράσεις στην απαγόρευση

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) έσπευσε να αντιδράσει στην απαγόρευση, τονίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην πόλη.

«Η ανακοίνωση της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, στη 1 Νοέμβρη, από την ΕΛ.ΑΣ., με εντολή της κυβέρνησης, είναι μία τεράστια πρόκληση για το δημοκρατικό και αντιφασιστικό αίσθημα του λαού του Ηρακλείου» αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για την απαγόρευση συναθροίσεωνΛήψη

Από την πλευρά της η δημοτική κίνηση Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο καλεί τον λαό της όλης, τα εργατικά σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και τα 15μελή των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και τους φορείς «να δώσουν όλοι μαζί δυναμικό παρών και στην αντιφασιστική συναυλία και στη διαδήλωση για να μην περάσει η απαγόρευσή της από την αστυνομία».

Η ανακοίνωση της Κόκκινης Ρωγμής για τις συγκεντρώσειςΛήψη

The post Απαγόρευση συναθροίσεων στον Νομό Αττικής υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων σε Ηράκλειο Αττικής και άλλες περιοχές appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα