Διμέτωπη επίθεση της παράταξης Παλαιοδήμου για τα δημοτικά τέλη του Δήμου Πεντέλης

«Δεν διεκδίκησε δάφνες για ακόμα μια φορά η ποιότητα του διαλόγου κατά την ψήφιση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού 2023 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης της 28/12/2022» σημειώνει η παράταξη του Άγγελου Παλαιοδήμου.

«Η κ. Κεχαγιά  ως συνήθως δεν έδωσε καμία απάντηση για τους λόγους που την οδήγησαν σε αποστολή της εισήγησης στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  πέντε λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης της 20/12/2022.  Η εισήγηση του θέματος πραγματοποιήθηκε από τη δήμαρχο σε κλίμα ιδιαίτερου άγχους. Αφού εκθείασε τον εαυτό της για το έργο

της στον τομέα της καθαριότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας, παρουσίασε ως επιτυχία(!) τη διατήρηση των πανάκριβων δημοτικών τελών στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι (1,66€/τ.μ.). Παραμένει έτσι ο Δήμος Πεντέλης με διαφορά ο ακριβότερος στα Βόρεια Προάστια! Άφησε για το τέλος βέβαια το καλύτερο, παραδεχόμενη ότι το πρωτογενές έλλειμμα στον τομέα της Καθαριότητας και του Φωτισμού προϋπολογίζεται μόνο για το έτος 2023 στο 1,2 εκατ. €» σημειώνει η Πεντέλη 2020.

Επίσης, η παράταξη σημειώνει ότι «απέναντι στην εισήγηση της διοίκησης η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ εναλλακτική πρόταση από την πλευρά την αντιπολίτευσης, προσπαθώντας έστω και σε αυτή την εικόνα οικονομικού αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες». Όπως όπως τονίζει «δυστυχώς κανένας από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να στηρίξει την πρότασή μας και φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Όλοι τους διατύπωσαν αστείες δικαιολογίες προκειμένου να καλύψουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, οι οποίες απλά τους εξέθεσαν. Αρνήθηκαν να συστρατευθούν με τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ εναλλακτική πρόταση ή ακόμα και με μια παραλλαγή της, σιωπώντας εκωφαντικά τη στιγμή που κλήθηκαν να εισφέρουν τις δικές τους τροποποιήσεις- παρατηρήσεις. Η πολιτική μικρότητα και η απουσία κοινωνικού αισθητήριου κάποιων στέρησαν από τον Δήμο μας την ευκαιρία για στοιχειώδη επικαιροποίηση των κοινωνικών κριτηρίων στα δημοτικά τέλη έτους 2023. Χρειαζόταν όμως αρετή και τόλμη…».

Η αναλυτική ανακοίνωση της παράταξης για τα δημοτικά τέληΛήψη

The post Διμέτωπη επίθεση της παράταξης Παλαιοδήμου για τα δημοτικά τέλη του Δήμου Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διμέτωπη, Παλαιοδήμου, Δήμου Πεντέλης,dimetopi, palaiodimou, dimou pentelis