Εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων στην Αττική

Τέσσερις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκαν σε Μαρούσι, Ηράκλειο Αττικής, Άγιο Δημήτριο, Βούλα και Βουλιαγμένη, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής 10 και του Σαβάττου 11 Νοεμβρίου, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ.

Οι

αστυνομικές εξορμήσεις ολοκληρώθηκαν με 12 ελέγχους οχημάτων, 143 ελέγχους ατόμων και οδήγησαν σε 14 προσαγωγές ανηλίκων στα Τμήματα της περιοχής.

Οι συγκεκριμένες εξορμήσεις σχεδιάστηκαν κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένα σημεία της Αττικής, και αναπτύχθηκαν στις παραπάνω περιοχές, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε δύο πάρκα, περιμετρικά δύο εμπορικών κέντρων και στον περιβάλλοντα χώρο σταθμού ΗΣΑΠ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δράσεις οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές, ενώ παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

The post Εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων στην Αττική appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξορμήσεις, ΕΛ ΑΣ, Αττική,exormiseis, el as, attiki