Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς συμπλήρωσε 10 χρόνια

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του επετειακού εορτασμού από την ίδρυση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, την Κυριακή 2 Απριλίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με προβολές στο πλανητάριο, καθώς και τη θεατρική παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» αποκλειστικά για τους μαθητές και τους γονείς των σχολείων του Δήμου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Πτυχές που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας

του παιδιού στο σχολικό & κοινωνικό περιβάλλον. Σύγχρονες προκλήσεις, αιτίες & διαχείριση», συμπεριλαμβάνοντας πλούσια θεματολογία που ανέπτυξε τη σημαντικότητα να καλυφθούν ελλείψεις στην εκπαίδευση ως προς τη φυσική αγωγή και την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθώς επίσης αναδεικνύοντας και τονίζοντας παράλληλα τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος σήμερα.

Αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα οι αιτίες που συμβάλλουν καταλυτικά στην έντονη συμπεριφορά μαθητών μέσα στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην επιλογή του διαδικτύου ως αποκλειστικό μέσο επικοινωνίας και διασκέδασης.

Τονίστηκε η σημαντική συμβολή των γονιών στην αντιμετώπιση όλων αυτών των δυσκολιών μέσα από την ανάπτυξη της δράσης τους στα συλλογικά τους όργανα.

Τέλος, ειδικοί ψυχικής υγείας, αλλά και πανεπιστημιακοί γιατροί δημόσιων δομών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ανέδειξαν το πολύ σοβαρό θέμα της ψυχικής υγείας και διατροφικών διαταραχών.

Η ανακοίνωση της Ένωσης για τη συμπλήρωση των 10 χρόνωνΛήψη

The post Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς συμπλήρωσε 10 χρόνια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα