Κατά της ενδεχόμενης μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου ο Χάρης Ρώμας

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι στο Φως Χάρης Ρώμας έθεσε ως έκτακτο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, στην 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου.

Στην ερώτησή του προς τη διοίκηση, ο κ. Ρώμας αναφέρει: «Σχετικά με τη διαφαινόμενη δημιουργία νέου δικαστικού χάρτη θέλω να κάνω μια ερώτηση στη διοίκηση του Δήμου: Είναι αλήθεια ότι συζητείται να καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και να μεταφερθεί και συγχωνευτεί

με εκείνο του Δήμου Αμαρουσίου ή του Δήμου Αγίας Παρασκευής; Και αν ναι, γιατί; Γιατί στο Μαρούσι ή στην Αγία Παρασκευή και όχι στο Χαλάνδρι; Αν είναι απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, γιατί δεν ασκούμε πίεση για να ακυρωθεί αυτή η απόφαση; Δεδομένου, μάλιστα, ότι το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου θεωρείται το πλέον πολυάσχολο και δραστήριο Ειρηνοδικείο μετά από εκείνο των Αθηνών».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ρώμας, το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, το οποίο λειτουργεί και ως Πταισματοδικείο, έχει στην αρμοδιότητά του 10 Δήμους γειτονικούς και γι’ αυτό παρουσιάζει πολύ μεγάλο αριθμό διεκπεραίωσης προανακριτικών παραγγελιών. Ενδεικτικά αναφέρει ότι για το έτος 2023 διακινήθηκαν περίπου 1.200 προανακριτικές δικογραφίες, εφόσον στην αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου υπάγονται πολλές μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες αλλά και μεγάλοι σχηματισμοί Δημοσίων Υπηρεσιών του Βορείου Τομέα, όπως, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Χολαργού – Αγίας Παρασκευής – Σταυρού, η Πολεοδομία Ανατολικής Αττικής, η Περιφέρεια Βορείου Τομέα, το Ράδιο – Μέγαρο ΕΡΤ και το Δασαρχείο Πεντέλης.

Το κυριότερο, όμως, είναι, όπως συμπληρώνει ο δημοτικός σύμβουλος, ότι εξυπηρετεί «πληθώρα απλών πολιτών, χιλιάδων περισσότερων από όσους εξυπηρετεί το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου». «Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξυπηρετούνται οι Έλληνες πολίτες σε διαδικασίες που τους “καίνε”, όπως διαθήκες, αποποιήσεις, ασφαλιστικά μέτρα, εκούσια κ.λπ.» αναφέρει χαρακτηριστική ο κ. Ρώμας.

Η δημοτική παράταξη Χαλάνδρι στο Φως θεωρεί ότι «το Ειρηνοδικείο προσδίδει κύρος που αναλογεί στο Χαλάνδρι. Επίσης δίνει δουλειά στα γύρω του κτηρίου μαγαζιά, αλλά και στα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας της πόλης, που είναι και αυτή σχετικά κοντά.

Και η παρέμβαση του κ. Ρώμα κατέληξε ως εξής:

«Δεδομένου ότι και ο σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων κάνει στάσεις εργασίας γι’ αυτό το θέμα, που σημαίνει ότι ούτε οι υπάλληλοι επιθυμούν αυτή τη μετακίνηση, θα επιμείνουμε ότι θα είναι μεγάλο λάθος να καταργηθεί στο Χαλάνδρι μας μία τόσο εμβληματική υπηρεσία. Θέτω ως πρόταση να γίνει ψήφισμα από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και να διαβιβαστεί μετά στο αρμόδιο Υπουργείο για να εκφράσουμε τις έντονες αντιρρήσεις μας και την ταύτιση των απόψεών μας με τους Δικαστικούς Υπαλλήλους όλης της Ελλάδας, που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις που διαφαίνεται ότι θα γίνουν».

The post Κατά της ενδεχόμενης μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου ο Χάρης Ρώμας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατά, Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, Χάρης Ρώμας,kata, eirinodikeiou chalandriou, charis romas