Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Κροκοδείλια δάκρυα για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγίας Παρασκευής καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση λουκέτου στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο, όπως και εκατοντάδων άλλων σε όλη τη χώρα, στερώντας την πρόσβαση των κατοίκων σε ποιοτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Η απαράδεκτη απόφαση κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ Κοντοπεύκου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί συνέπεια σειράς ρυθμίσεων στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθούν όλες

οι κυβερνήσεις και η ΕΕ για την «απελευθέρωση» της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό η νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ, απ’ το 2020, ακολούθησε την υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ωφελεί ούτε τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και τον κλάδο ούτε συνολικά το λαό.

Για τους εργαζόμενους φέρνει πλήρη διάλυση όποιων εργασιακών δικαιωμάτων απέμειναν, άθλιες εργασιακές σχέσεις, «εθελούσιες» απολύσεις με συρρίκνωση κατά το 1/3 του προσωπικού, εντατικοποίηση όπως για το σύνολο των ιδιωτικών εταιρειών ταχυμεταφορών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Για το λαό ακριβαίνει η πρόσβαση στην ταχυδρομική υπηρεσία. Καταργείται η καθολική υποχρέωση να φτάνει το ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και το πιο απομακρυσμένο, καθώς μπαίνει στο ζύγι του κέρδους.

Γι’ αυτό κλείνουν καταστήματα, μειώνεται περαιτέρω ο αριθμός των ταχυδρόμων. Εισάγονται νέα κριτήρια για την παράδοση γραμμάτων και δεμάτων ανάλογα με το αν αυτό επιφέρει κέρδος στον επενδυτή και όχι η υποχρεωτική και καθημερινή παράδοση όπως γνωρίζαμε. Κριτήριο για τη λειτουργία των υπηρεσιών ταχυδρομείου – ταχυμεταφορών είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα κι όχι οι ανάγκες του λαού.

Γι’ αυτό ας μην παριστάνουν του έκπληκτους οι εκπρόσωποι κομμάτων, δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων που στηρίζονται από τα κόμματα που έχουν την ευθύνη αυτών των εξελίξεων.

Είναι υποκριτές σήμερα, αφού γνώριζαν εκ των προτέρων τι επρόκειτο να συμβεί με τη στήριξη που παρείχαν στην πολιτική της “απελευθέρωσης” τομέων και κλάδων της οικονομίας, της “ανταγωνιστικότητας” και της “εξυγίανσης”. Ανέξοδες δηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτευτών Ζορμπά(ΝΔ), Οικονόμου(ΝΔ), Μουστόγιαννη(ΝΔ, Τσιαμπά(ΝΔ) και οι φωτογραφίες των Μυλωνάκη (ΠΑΣΟΚ) και Σταθόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) έξω από το Πρωτοδικείο Αθήνας…

Καλούμε το λαό της Αγίας Παρασκευής να αγωνιστούμε μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και τον κλάδο, το υπόλοιπο εργατικό κίνημα: για σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, φθηνές, ποιοτικές και καθολικά προσβάσιμες σε κάθε περιοχή της χώρας, σε ενιαία κοινωνική υπηρεσία ταχυδρομείου – ταχυμεταφορών.

Να αγνοήσουν σήμερα τα «κροκοδείλια δάκρυα» γιατί έχουν αποδειχθεί επικίνδυνα για τα δικά τους συμφέροντα και να παλέψουν οργανωμένα για τις δικές τους ανάγκες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όπως έπραξε μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να στηρίζει και να πρωτοστατεί στους αγώνες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Με αγώνες μαζικούς, με προσανατολισμό ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κέρδη και το κράγτος τους, μπορεί να ανατραπεί συνολικά αυτή η πολιτική. Η ισχυροποίηση των αγώνων θα μεγαλώσει μέσα από τη συμπόρευση και την ισχυροποίηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις εκλογές του Οκτώβρη.

The post Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Κροκοδείλια δάκρυα για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, Κροκοδείλια, ΕΛΤΑ, Κοντόπευκο,laiki syspeirosi agias paraskevis, krokodeilia, elta, kontopefko