Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Επίσκεψη στο εργοτάξιο της υπογειοποίησης της Λ. Ποσειδώνος στο Ελληνικό

Το εργοτάξιο στην υπογειοποίηση στην Λ. Ποσειδώνος, στο Ελληνικό, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εύη Γεωργιάδου, Μάγδα Χαλτσοτάκη στο Νότιο Τομέα Αθηνών και Δημήτρης Μάρης στον Κεντρικό Τομέα. Επίσης τον συνόδευσε ο Γιώργος Ιωαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας προς τους εργαζόμενους αρχικά, στάθηκε στο

ζήτημα της στέρησης ψήφου από μετανάστες που ζουν για χρόνια στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε, πρόκειται για «εργαζόμενους, συνάδελφους που ζουν και δουλεύουν πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα, μεγαλώνουν εδώ τα παιδιά τους, αλλά δεν τους δίνεται το δικαίωμα να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές. Είχε δοθεί παλιότερα τέτοιο δικαίωμα που όμως πάρθηκε πίσω και από τότε καμία από τις κυβερνήσεις δεν το επανέφερε».

Για την τραγική κατάσταση με τις πλημμύρες, επισήμανε ότι μετά τις καταστροφές που υπέστη η Θεσσαλία και το 2020, «διαφήμιζαν ένα πακέτο που δόθηκε για αντιπλημμυρικά έργα, κάνοντας και φιέστες αλλά ο κόσμος εντέλει βυθίστηκε στη λάσπη», ενώ συμπλήρωσε πως επικίνδυνη είναι η κατάσταση και στην Αττική «που μετά την τραγωδία στη Μάνδρα δεν έχει γίνει επί της ουσίας τίποτα».

Με βάση τα παραπάνω τόνισε ότι «τα έργα που είναι απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες δεν είναι επιλέξιμα αφού δεν αποφέρουν κέρδος στους εκάστοτε επενδυτές. Εδώ για παράδειγμα εσείς χτίζεται μια ολόκληρη πόλη που όμως επειδή προορίζεται για μεγάλα πορτοφόλια, θα είναι απλησίαστη για τις λαϊκές οικογένειες. Αλλά και το ίδιο το έργο της υπογειοποίησης τρέχει γοργά αφού το απαιτεί η επένδυση και κυρίως το να μην είναι αποκομμένες οι πολυτελείς βίλες που θα φτιαχτούν. Την ίδια ώρα ο σιδηρόδρομος και το τρένο περνάει μέσα από λαϊκές συνοικίες και για ένα πολύ μικρό κομμάτι έχει ξεκινήσει η υπογειοποίηση τω γραμμών. Αντίστοιχο παράδειγμα, τα αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία δεν δίνουν λεφτά. Εκεί είναι η αιτία της καταστροφής και όχι στον κακό μας τον καιρό, ότι για τα κέρδη των λίγων προωθούν έργα που εξυπηρετούν τις μπίζνες και αφήνουν απροστάτευτους τους πολλούς, τον λαό».

Ο Γιάννης Πρωτούλης ακόμη υπογράμμισε πως «η λαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο προς τον ανήμπορο, αδύναμο συνάνθρωπο, να μην γίνουν συνήθεια οι κτηνώδεις εικόνες όπως με το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά και τη δολοφονία του 36χρονου».

Σχολίασε ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση «ακάθεκτη προωθεί το εργασιακό νομοσχέδιο που καθιερώνει περαιτέρω τη ζωή-λάστιχο, την κακοπληρωμένη δουλειά ήλιο με ήλιο. Ενώ θέλουν να λέμε και “ευχαριστώ” που μας δίνουν 11 ώρες για ανάπαυση από τη δουλειά, βεβαίως για αυτούς το 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ψυχαγωγία, 8 ώρες ξεκούραση έχει πάει περίπατο».

Κάλεσε σε πλατιά στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τα οποία αποτελούνται «από ανθρώπους του μόχθου, αγωνιστές, ανθρώπους που θέλουν τα πράγματα να πάνε αλλιώς, για να μπουν μπροστά οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πρωτούλης επισκέφτηκε το Δημαρχείο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και την αγορά στην οδό Ιασωνίδου στο Ελληνικό. Μαζί του ήταν η Μάγδα Χαλτσοτάκη, ο Γιώργος Ιωαννίδης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

The post Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Επίσκεψη στο εργοτάξιο της υπογειοποίησης της Λ. Ποσειδώνος στο Ελληνικό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα