Μάριος Ψυχάλης: Κάποιοι είτε λαϊκίζουν συνειδητά, είτε δεν γνωρίζουν πώς ψηφίζονται τα δημοτικά τέλη…

Τον εκλεγμένο δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριο Ψυχάλη στοχοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί Γρηγόρης Λέων με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών του 2024.

Το «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Ψυχάλη και ζήτησε τη δική του άποψη για το συγκεκριμένο θέμα, με τον εκλεγμένο δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης να διευκρινίζει εξ αρχής ότι τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και άρα οι μειώσεις

τους δεν γίνονται προϋπολογιστικά, αλλά απολογιστικά. Δηλαδή, όπως εξήγησε, μια υπεύθυνη δημοτική αρχή πρώτα διαχειρίζεται με ορθολογικό τρόπο τα απορρίμματα και τον ηλεκτροφωτισμό του  Δήμου και μετά προχωρά σε μείωση των δημοτικών τελών.

«Η δική μου διοίκηση θα κριθεί, κωδικό προς κωδικό, σε αυτούς τους τομείς μετά την 1η Ιανουαρίου 2024, οπότε και θα αρχίσει να εφαρμόζει τον δικό της σχεδιασμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάλης, προσθέτοντας ότι επιδίωξή του θα είναι να προκύψει εξορθολογισμός των σχετικών δαπανών και άρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση των δημοτικών τελών στο άμεσο μέλλον. Την ίδια στιγμή, πάντως, παραδέχθηκε ότι «τα σημερινά δημοτικά τέλη δεν αποτυπώνουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε ότι ήταν αναμενόμενη η δεσμευτική, απορριπτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς, πλην των άλλων, δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών. «Σε κάθε περίπτωση», όπως σημείωσε, «εκείνοι που την ψήφισαν γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα απορριφθεί και ότι ψήφιζαν συνειδητά μία παράνομη απόφαση, για να λαϊκίσουν και να φέρουν σε δύσκολη θέση την επόμενη δημοτική αρχή». «Αλλιώς», συμπλήρωσε, «θα πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν γνωρίζουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την ψήφιση δημοτικών τελών…».

The post Μάριος Ψυχάλης: Κάποιοι είτε λαϊκίζουν συνειδητά, είτε δεν γνωρίζουν πώς ψηφίζονται τα δημοτικά τέλη… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάριος Ψυχάλης, Κάποιοι,marios psychalis, kapoioi