Μάριος Ψυχάλης: Υπάρχουν χρήσιμα πρόσωπα που θα αξιοποιήσουμε για να πάμε τον Δήμο μπροστά

Ο Μάριος Ψυχάλης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, έχει αφήσει πίσω του το κλίμα ευφορίας που δημιουργήθηκε μετά την επικράτηση του συνδυασμού Δήμος Μπροστά+ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και πλέον στρέφεται στα δύσκολα που είναι μπροστά του.

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει συνέχεια. Στις δημοτικές εκλογές επετεύχθη η εκλογική νίκη, όμως τώρα απαιτείται να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμά μας» σημειώνει στο «Ε» ενόψει της ανάληψης των

επίσημων καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου 2024. Οι πρώτες σκέψεις, αλλά και δράσεις του, όπως μας ενημερώνει, εστιάζονται στην κατάλληλη στελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και στην αναζήτηση συνεργασιών με φορείς του κράτους και της αγοράς, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. «Πλέον τα προβλήματα λύνονται υπερτοπικά, με τη σύμπραξη φορέων, παρά αυτόνομα από τον κάθε Δήμο μόνο του» τονίζει στη συνομιλία που είχαμε μαζί του.

Ήδη, ο Μ. Ψυχάλης πραγματοποιεί συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καθώς και με την απερχόμενη δημοτική αρχή, προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Δήμο. Παραλλήλως, επισκέπτεται υπερκείμενους φορείς όπως η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό -όπως λέει- την εξεύρεση πόρων. «Καταγράφουμε την παρούσα κατάσταση και προετοιμάζουμε τα πρώτα βήματα της νέας δημοτικής αρχής, ώστε να είμαστε έτοιμοι την 1η Ιανουαρίου» σημειώνει.

Ποια θα είναι, όμως, αυτά τα βήματα και από πού «θα πιάσει το νήμα» στο ξεκίνημα της θητείας του; Ο ίδιος ορίζει τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, σημειώνοντας: «Η μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας εντοπίζεται στην καθημερινότητα. Βελτίωση της καθαριότητας, αναβάθμιση της ποιότητας των πεζοδρομίων και της οδοποιίας, δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αθλητισμού». Επίσης, για τον εκλεγμένο δήμαρχο μεγάλα στοιχήματα αποτελούν η δημιουργία της κεντρικής πλατείας Πεύκης, καθώς επίσης και η ανάπλαση του κέντρου πόλης της Λυκόβρυσης. Ακόμη στις άμεσες προτεραιότητες εντάσσονται η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, για τη μείωση της διαμπερούς κυκλοφορίας, και η συντήρηση των σχολικών υποδομών.

Αν και ο νέος εκλογικός νόμος εξασφάλισε στον εκλεγμένο δήμαρχο άνετη πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες που θα πάνε τον Δήμο μπροστά. Όπως μας δήλωσε, «η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ως προς τα περιθώρια των συνεργασιών, καθώς έχει τροποποιηθεί σε σχέση με την προηγούμενη δημοτική περίοδο», ωστόσο του είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται η διεύρυνση κάθε δημοτικής αρχής με χρήσιμα πρόσωπα, πάντα στη βάση κοινών προγραμματικών αρχών.

«Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω από αυτό, χρήσιμα πρόσωπα, με γνώσεις και διάθεση να προσφέρουν στον Δήμο μας. Το γεγονός ότι ο κάθε δήμαρχος έχει μια ισχυρή πλειοψηφία αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκλωβίζεται σε αυτή, αλλά να δημιουργεί τις απαραίτητες συναινέσεις για το καλό του Δήμου» καταλήγει ο Μ. Ψυχάλης.

The post Μάριος Ψυχάλης: Υπάρχουν χρήσιμα πρόσωπα που θα αξιοποιήσουμε για να πάμε τον Δήμο μπροστά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάριος Ψυχάλης, Υπάρχουν, Δήμο,marios psychalis, yparchoun, dimo