Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Δικαιώθηκαν οι γονείς του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου στο ΣτΕ, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται…

Ότι δικαιώθηκαν οι γονείς των μαθητών/τριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχαν προσφύγει κατά του υπουργείου Παιδείας και ενάντια σε απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου της πόλης σε Πειραματικό, υποστηρίζει η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με τις αποφάσεις 343/2023 και 344/2023, το ΣτΕ ακύρωσε τις πράξεις χαρακτηρισμού του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του «Μαρασλείου» Αθηνών

ως Πειραματικών.

Ωστόσο, το θέμα δεν τελειώνει εδώ, αφού -πάντα σύμφωνα με την παράταξη- «δυστυχώς, η υπουργός Παιδείας, είχε… προνοήσει να εκδώσει ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου 2023 νέα Υπουργική Απόφαση [ΥΑ 15744/Δ6, ΦΕΚ Β 705 2023ΦΕΚ 705/Β/10-2-2023] για τη διαδικασία χαρακτηρισμού Πειραματικών Σχολείων, ώστε να αποτρέψει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και να ακυρώσει στην πράξη τη νίκη των κατοίκων».

«Οι γονείς, με αυτή τη μεθόδευση Κεραμέως, παρά τη δικαίωσή τους, έχουν κι άλλον αγώνα μπροστά τους» τονίζει η παράταξη.

Η ανακοίνωση της παράταξης για την απόφαση του ΣτΕΛήψη

The post Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Δικαιώθηκαν οι γονείς του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου στο ΣτΕ, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, Δικαιώθηκαν, 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου, ΣτΕ,marousi adesmefti foni, dikaiothikan, 1ou dimotikou amarousiou, ste