Μέσα από τέσσερις αναπλάσεις… παίρνει ζωή η διαδρομή του αρχαίου Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι

Οι εμβληματικές αναπλάσεις σε τέσσερις γειτονιές του Χαλανδρίου, οι οποίες βρίσκονται πάνω στη διαδρομή του Ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου, το μεγαλύτερο μνημείο του αρχαίου κόσμου στην πόλη, ξεκινούν το επόμενο διάστημα.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου ΤΕΚΑΛ Α.Ε. Παναγιώτη Ψαλτάκο, παρουσία των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural HIDRANT, για την ανάδειξη του Υδραγωγείου, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται τα έργα.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, που ακολούθησε

τη χρονοβόρο διαδικασία της δημοπράτησης και του σχετικού ελέγχου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 8.2.23, οι εργασίες ξεκινούν, το αμέσως προσεχές διάστημα και αφορούν:

Στην περιοχή του Συνοικισμού, γύρω από τα φρεάτια και τη δεξαμενή του Αδριάνειου Υδραγωγείου στην οδό Ελ Αλαμέιν. Στην παραρεμάτια ζώνη, από το ύψος της οδού Γρίβα μέχρι και την οδό Γυφτοπούλου, στην οποία έργα θα γίνουν από την οδό Βουλγαροκτόνου έως την οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο του Χαλανδρίου.Στην οδό Κόδρου, στο σημείο συνάντησης με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Στην οδό Επτανήσου, στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας. Η παρέμβαση περιλαμβάνει και τη διάνοιξη της οδού Χαράς.Η αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου για τα έργα που θα γίνουνΛήψη

The post Μέσα από τέσσερις αναπλάσεις… παίρνει ζωή η διαδρομή του αρχαίου Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα