Μέτρα προστασίας για τους πολίτες λόγω επιδείνωσης του καιρού από τον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων εφιστά την προσοχή στους πολίτες λόγω της επιδείνωσης που προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Για τους παραπάνω λόγους, η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία
αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). Nα αποφύγουν (κατά το δυνατόν) να παρκάρουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Σε περίπτωση ανάγκης από την εξέλιξη των καιρικών φαινόμενων οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων: 6942 475475.199 Περιστατικά έκτακτης βοήθειας Πυροσβεστική Υπηρεσία.800 400 4000 για βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΔΕΔΔΗΕ ή διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

The post Μέτρα προστασίας για τους πολίτες λόγω επιδείνωσης του καιρού από τον Δήμο Βριλησσίων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέτρα, Δήμο Βριλησσίων,metra, dimo vrilission