Νέοι κάδοι απορριμμάτων σε γειτονιές της Πεύκης και Λυκόβρυσης

Νέοι κάδοι απορριμμάτων παραλήφθηκαν από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Πρόκειται για 85 κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στις γειτονιές των δύο Δημοτικών Ενοτήτων σε αντικατάσταση παλαιότερων που έχουν φθαρεί. Εντάσσονται δε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού καθαριότητας στη βάση του οποίου ο Δήμος έχει προσθέσει τα τελευταία χρόνια τρία νέα απορριμματοφόρα στον στόλο του, ένα σάρωθρο-πολυμηχάνημα, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ίδιους πόρους και ένα ειδικό

απορριμματοφόρο και λοιπό εξοπλισμό για συλλογή βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, στον εξοπλισμό του Δήμου προστίθεται ένα φορτηγό με αρπάγη, αξιοποιώντας χρηματοδότηση του «Φιλόδημος», ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση και προχωρά το επόμενο διάστημα η εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων, με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Πράσινο Ταμείο. 

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικώς: «Συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας με την προμήθεια 85 νέων κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε γειτονιές του Δήμου, ώστε να αντικαταστήσουν τους παλιούς και φθαρμένους κάδους. Ως δημοτική αρχή έχουμε επενδύσει περισσότερα από 1.150.000 ευρώ σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, ίδιους πόρους και συνεργασίες και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Τους προηγούμενους μήνες η διεύθυνση Περιβάλλοντος χρειάστηκε να λειτουργήσει με περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό λόγω της πανδημίας και των μέτρων, γι’ αυτό με ανακοινώσεις ζητήθηκε η κατανόηση των πολιτών. Ο στόχος μας είναι, αξιοποιώντας τον νέο εξοπλισμό, την προσπάθεια των εργαζομένων και την υπευθυνότητα των συμπολιτών μας, που ενισχύουν τα ρεύματα ανακύκλωσης, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας για έναν ακόμη πιο Όμορφο και Καθαρό Δήμο».

The post Νέοι κάδοι απορριμμάτων σε γειτονιές της Πεύκης και Λυκόβρυσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέοι, Πεύκης, Λυκόβρυσης,neoi, pefkis, lykovrysis