«Ο εχθρός δίπλα μου» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής στις 24/1

Με την προβολή της ταινίας «Ο εχθρός δίπλα μου» του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής στις 24/1, στις 8 το βράδυ. Οι προβολές της Λέσχης γίνονται στην Αίθουσα πολιτισμού «Δημ. Χατζής» (πρώην Πέτρινο κτίριο), στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», Οδός Σπάρτης 1 (είσοδος από Θεμιστοκλέους), στην Αγία Παρασκευή.

Η ταινία είναι παραγωγή Ισπανίας και Γαλλίας 2022, με διάρκεια 137’. Έχει τιμηθεί με το ξενόγλωσσο Σεζάρ και εννέα βραβεία Γκόγια (από 17 υποψηφιότητες):

καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ και β΄ ανδρικού ρόλου, μουσικής, φωτογραφίας, μοντάζ και ήχου.

Η υπόθεση: Σ’ έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχούν η προκατάληψη, η έλλειψη επικοινωνίας και τα ηθικά αδιέξοδα, ο εχθρός βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Όμως τι είναι αυτό το οποίο μετέτρεψε τον φιλήσυχο γείτονα σε απειλητικό αντίπαλο; Η ταινία μας μεταφέρει στην ορεινή Γαλικία, τη βορειοδυτική άκρη της Ισπανίας, σε ένα χωριό της οποίας εγκαθίσταται ένα ζευγάρι Γάλλων. Ο Αντουάν και η Ολγκά έχουν αγοράσει εκεί μια αγροικία και ένα χωράφι, το οποίο αρχίζουν να καλλιεργούν με πιο μοντέρνες από τις απαρχαιωμένες και ελάχιστα αποτελεσματικές πλέον μεθόδους τις οποίες ακολουθούν οι κάτοικοι. Αυτό ήδη δημιουργεί μια ψυχρή απόσταση ανάμεσα στους ντόπιους και τους «ξένους», η οποία θα πάρει ανησυχητικές διαστάσεις όταν το ζευγάρι αρνηθεί να συναινέσει στη δημιουργία ενός αιολικού πάρκου στην περιοχή.

The post «Ο εχθρός δίπλα μου» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής στις 24/1 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα