Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στις συσκέψεις των ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους Διονύσου και Ραφήνας – Πικερμίου

O πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στις συσκέψεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Διονύσου και Ραφήνας – Πικερμίου, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, εν όψη της χειμερινής περιόδου 2023 – 2024.

Στις συνεδριάσεις των ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας,

που διεξήχθησαν υπό τον δήμαρχο Διονύσου Ιωάννη Καλαφατέλη και τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνού αντίστοιχα, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2023 και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, καθώς και για αυτά που είναι σε εξέλιξη για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει του χειμώνα.

Στις συνεδριάσεις εξετάσθηκαν θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την περίοδο 2023-2024.

Ο κ. Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

«Καταρχάς θέλω να υπογραμμίζω την παραδοσιακά άριστη συνεργασία κατά την αντιπυρική περίοδο του ΣΠΑΠ και των Δήμων Διονύσου και Ραφήνας – Πικερμίου και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία μας για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν προκύψουν τον φετινό χειμώνα.

Όσον αφορά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πιθανώς προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2023 – 2024 έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα του σωστού σχεδιασμού και του συντονισμού σε ό,τι αφορά τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων του χειμώνα. Ο ΣΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμει με αλάτι σε σακιά, αλλά και να επέμβει άμεσα με τον καλοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του, σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, με στόχο να συνδράμουμε τους Δήμους – μέλη μας και τους συμπολίτες μας».

The post Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στις συσκέψεις των ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους Διονύσου και Ραφήνας – Πικερμίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα