Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο δημαρχείο Κηφισιάς για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Σίμο Παληό

Στο δημαρχείο Κηφισιάς βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, την περασμένη Κυριακή, προκειμένου να τιμήσει έναν μεγάλο Έλληνα, τον Σίμο Παληό, για τη μεγάλη του προσφορά στη χώρα. Παρών και ο σπουδαίος αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος, μαζί με τους Χιώτες της Βόρειας Αθήνας,

παρουσία του υπουργού, τίμησαν τον Σίμο Παληό.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πρωτοβουλία του Συλλόγου Χιωτών Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, που έστειλε δυνατά μηνύματα, αφενός με την τιμή στη μνήμη του ευπατρίδη εφοπλιστή, αφετέρου με την επέτειο που πραγματοποιήθηκε παράλληλα, της συμπλήρωσης 202 ετών από τη Σφαγή της Χίου, το τραγικό γεγονός που συγκίνησε και αφύπνισε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει προάγγελο του φιλλεληνισμού από άκρη σε άκρη της Ευρώπης.

Η εκδήλωση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς «Βασίλειος Γκατσόπουλος» και συγκέντρωσε πολύ κόσμο, Χιώτες και μη, ενώ ο κ. Καιρίδης, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά τον οποίο τόνισε πως «στον Διαφωτισμό του 18ου αιώνα και τη γενιά που ανήκει ο Σίμος Παληός οφείλουμε την πρόοδο που σημειώθηκε τον 20ό αιώνα στη χώρα μας».

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν ο Λέανδρος Ρακιτζής, τέως διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης, ο Μιχαήλ Απέσσος, τέως πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ντόρα Ψαλτοπούλου- Δημοπούλου, σύζυγος του τέως πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνου Δημόπουλου και πολλοί άλλοι.

Ακολούθησε ανάλυση του πίνακα «Η σφαγή της Χίου» του Delacroix από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μάκη Προβατά και απαγγέλθηκε το ποίημα του Hugo «Ελληνόπουλο» από μικρή μαθήτρια, που απέσπασε πλήθος χειροκροτημάτων από το κοινό. 

The post Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο δημαρχείο Κηφισιάς για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Σίμο Παληό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετανάστευσης, Ασύλου, Κηφισιάς, Έλληνα Σίμο Παληό,metanastefsis, asylou, kifisias, ellina simo palio