Πεντέλη 2020: Φεστιβάλ Πεντελικού – Το τυράκι και η φάκα

Συνέβη και αυτό! Συναυλία στην κορυφή του Πεντελικού Όρους, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού, παρουσία της Δημάρχου κ. Κεχαγιά, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Μαρκαντώνη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Ηλιόπουλου και μόλις είκοσι (20) θεατών!! Σε έναν χώρο που ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας αλλά στην πραγματικότητα ΜΙΣΘΩΘΗΚΕ από τον Δήμο Πεντέλης έναντι 5000€/έτος (ΑΔΑ: 6ΚΑΙΩΞ3-7ΝΤ), η δημοτική αρχή, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποίησε την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους.

Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για το

κόστος της εκδήλωσης και τον τρόπο που έγινε η σχετική ανάθεση. Άλλωστε, η Δήμαρχος μας έχει συνηθίσει να διενεργεί όλες τις διαδικασίες κατόπιν εορτής. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναυλίες στον χώρο του αρχαίου λατομείου, αφού φυσικά διανοιχτούν ξανά οι χωμάτινοι δρόμοι ώστε λεωφορεία (!!) να μετακινήσουν τους επισκέπτες και μεγάλα φορτηγά να μεταφέρουν τον εξοπλισμό και τις γεννήτριες. Γιατί όμως, για μια ακόμα χρονιά, υπάρχει τέτοια πρεμούρα για εκδηλώσεις στο Πεντελικό είτε σε μεγάλο υψόμετρο είτε σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό; Γιατί προσπαθεί η Δήμαρχος να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση, θέλοντας να εγκαθιδρύσει μια πρόχειρη και κακόγουστη τοπική σκηνή θεαμάτων, σε μέρη περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά προστατευμένα;

Η διοίκηση, εδώ και δύο χρόνια, αγνοώντας τους δημότες του Δήμου Πεντέλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τους υπόλοιπους Δήμους που συνορεύουν με το Πεντελικό Όρος, συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του βουνού. Ακολουθώντας άνωθεν εντολές πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του περιβόητου MASTERPLAN, το οποίο προβλέπει φαραωνικά έργα στο δύσμοιρο βουνό, προκειμένου να το μετατρέψει σε ιδιωτικό χώρο διασκέδασης. Είναι αυτονόητο ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου θα μεταλλάξει το Πεντελικό Όρος από βουνό σε αστικό πάρκο πολλαπλών χρήσεων, αλλάζοντας οριστικά την περιβαλλοντική και αρχαιολογική φυσιογνωμία του πολύπαθου βουνού μας, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης αποκλειστικά ιδιωτικών συμφερόντων.

Αν και γίνονται αντιληπτά σε όλους μας τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης για το περιβάλλον και την κοινωνία, η διοίκηση βρήκε τον τρόπο να πειστούμε για την αναγκαιότητα των μεγαλεπήβολων σχεδίων της. Η όποια αντίδραση της κοινής γνώμης θα κατευναστεί μπροστά σε μια δήθεν ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ που προσφέρεται ως τυράκι, μέσω της διενέργειας πολιτιστικών εκδηλώσεων στην κορυφή του βουνού και στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Λατομείου. Επιτέλους, ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε. Το τυράκι το είδαμε. Είναι ώρα να δούμε και να αποφύγουμε τη μεγάλη φάκα.

Υ.Γ.: Για να μην είμαστε άδικοι, επικροτούμε τις παραστάσεις – εκδηλώσεις που γίνονται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, παρά το ότι έχει αφεθεί στην τύχη του. Θα μπορούσε κάλλιστα να “έτρεχε” παράλληλα μία καμπάνια για τη διεκδίκησή του. Το παράδοξο όμως είναι ότι, μέχρι σήμερα, δεν είδαμε καμία ευαισθησία από τη διοίκηση για τον συγκεκριμένο χώρο , αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεπουληθεί και να φύγει από τη δικαιοδοσία του Δήμου Πεντέλης. Και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., η οποια ειναι 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ- ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ).

Άγγελος Παλαιοδήμος

Υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης

Πεντέλη 2020

The post Πεντέλη 2020: Φεστιβάλ Πεντελικού – Το τυράκι και η φάκα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεντέλη 2020, Φεστιβάλ Πεντελικού –,penteli 2020, festival pentelikou –