Περιορισμένα επεισόδια στην Αττική στην επέτειο δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής

Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας τελικώς απέτρεψε την επέκταση των επεισοδίων στο Ηράκλειο Αττικής στην επέτειο της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής Φουντούλη-Καπελώνη. Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μεγάλη, με 1.500 αστυνομικούς να αναπτύσσονται στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής.

Την

ίδια στιγμή, οι συλλήψεις 21 Ιταλών ακροδεξιών της CasaPound στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, η απόφαση για διακοπή δρομολογίων του ΗΣΑΠ και οι 33 προληπτικές προσαγωγές απέτρεψαν τις επικίνδυνες συναντήσεις μεταξύ των μελών που πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις στην πόλη.

Παρ’ όλα αυτά, ομάδα ατόμων που από τον σταθμό στα Πευκάκια έφθασε σε αυτόν της πλατείας Βικτωρίας και επιτέθηκε σε ομάδα της ΔΙ.ΑΣ., προκαλώντας φθορές στις μοτοσικλέτες τους. Ακολούθησε επιχείρηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, η οποία και προέβη σε δύο συλλήψεις.

SOS! 7:25 ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΕΜΈΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΡΑΧΑΚΙΑ.
ΦΏΝΑΖΑΝ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΎΜΝΟ#antireport pic.twitter.com/vXohIZyEka

— waldo (@waldoniaou) November 1, 2023

Την ίδια ώρα, ακροδεξιοί άναψαν καπνογόνα στο Θησείο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν σε συλλήψεις έξι ατόμων. Επίσης, πολίτες και συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επιθέσεις ακροδεξιών στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, όπου καταγράφηκαν και φθορές. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά άτομα τραυματίστηκαν στους σταθμούς ΗΣΑΠ, ιδιαιτέρως στο Μοναστηράκι, όπ με τουλάχιστον τρία άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, έγιναν συνολικά 39 προσαγωγές σε όλη την Αθήνα.

The post Περιορισμένα επεισόδια στην Αττική στην επέτειο δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα