Πρώτη για τη Νέα Αριστερά στο Μαρούσι, ακολουθεί εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή

Την πρώτη της ανοιχτή συνέλευση διοργάνωσε η Νέα Αριστερά στο Μαρούσι την Κυριακή 18/2/2024. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο οποίος επεσήμανε πως το εγχείρημα της ίδρυσης του νέου κόμματος είναι δύσκολο αλλά πολύ ενδιαφέρον, βασίζει την ύπαρξή του στο αξιακό φορτίο και το ιδεολογικό οπλοστάσιο της αριστεράς, την κοινωνική γείωση και

θέτει ως πρόταγμά του τον ριζοσπαστικό ρεαλισμό.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς τόνισε πως αποτελεί στρατηγικό ζήτημα να πεισθεί η κοινωνία για τις εναλλακτικές πολιτικές τις οποίες πρεσβεύει η Νέα Αριστερά, πολιτικές για τις οποίες μάχεται και είναι παρούσα σε όλη την Ελλάδα τώρα πια. Για αυτό το σκοπό, είναι αναγκαίος ένας «απελευθερωμένος», ειλικρινής και διαρκής διάλογος τόσο μέσα στο κόμμα όσο και με την κοινωνία. Αυτό τον διάλογο θα πρέπει να τον διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασε τα επόμενα άμεσα στάδια για τη συγκρότηση του νέου κόμματος που είναι:

Η δημοσίευση της ιδρυτικής διακήρυξης τις επόμενες ημέρες.Η ιδρυτική συνδιάσκεψη στις αρχές Μαρτίου και μετά τη μάχη των Ευρωεκλογών.Το ιδρυτικό συνέδριο το φθινόπωρο του 2024.

Επόμενη δράση της Νέας Αριστεράς στα Bόρεια προάστια είναι η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 417), την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί, με θέμα «Ακρίβεια, οι αιτίες και η απάντηση της Νέας Αριστερας», με ομιλητή τον βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλο.

The post Πρώτη για τη Νέα Αριστερά στο Μαρούσι, ακολουθεί εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Αριστερά, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή,proti, aristera, marousi, agia paraskevi