Σε κινητοποίηση έξω από το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Σε αγωνιστική κινητοποίηση καλεί τα σωματεία του κλάδου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 19.30, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λ. Κηφισιάς 37), στο Μαρούσι με αφορμή τις συνέπειες των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θα προβάλλει το Συνδικάτο περιλαμβάνει τα εξής:

Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής, χωρίς όρους
και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.Να στελεχωθούν τώρα τα Δασαρχείο Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονο εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γη που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του σε όλους τους πυροπαθείς και καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για την κινητοποίησηΛήψη

The post Σε κινητοποίηση έξω από το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα