Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης ο Βλάσσης Σιώμος

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, εν όψει της επερχόμενης επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου 2024 συμμετείχε o πρόεδρος του ΣΠΑΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση,

που διεξήχθη υπό τον δήμαρχο Παλλήνης Χρήστο Αηδόνη, παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης Γρηγόρης Δήμος, ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Νίκος Βλαχογιάννης, εντεταλμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης, εκπρόσωποι της Τροχαίας της Αγίας Παρασκευής και του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, υπηρεσιακοί υπάλληλοι του Δήμου Παλλήνης καθώς και εκπρόσωποι εθελοντών και φορέων.

Στη συνεδρίαση έγινε διεξοδική συζήτηση, ενημέρωση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων σχετικά με λήψη μέτρων για την πυροπροστασία του Δήμου Παλλήνης κατά την επερχόμενη επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο 2024. Εξετάστηκαν επίσης τα θέματα, τα προβλήματα και οι προτάσεις προκείμενου να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Βλάσσης Σιώμος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα του σωστού σχεδιασμού και του συντονισμού σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς που πιθανόν προκύψουν.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, με πρόγραμμα και έγκαιρο σχεδιασμό, με στόχο να συνδράμει τους δήμους – μέλη του σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, με προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων με αποστολή την κοπή χόρτων, την επιτήρηση και πυροπροστασία επικίνδυνων σημείων των δήμων – μελών μας, τη σύναψη συμβάσεων για περαιτέρω κοπή χόρτων, την συντήρηση δασικών και αγροτικών δρόμων για καλύτερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υλοποίηση πληθώρας προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας με τα ιδιόκτητα μηχανήματα έργου του ΣΠΑΠ».

The post Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης ο Βλάσσης Σιώμος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα