Στον… αέρα οι ονοματοδοσίες δημοτικών χώρων στην Αγία Παρασκευή

Μια σοβαρή εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της ονομοταδοσίας δημοτικών χώρων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, οι οποίες ήδη πραγματοποιούνται στην πόλη, στο πλαίσιο ειδικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής» (ΠΑΟΔΑΠ).

Ειδικότερα, με βάση απόφαση που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, και συγκεκριμένα η Ειδική Επιτροπή Άρθρου 152 του Ν. 3463/06, έκανε αποδεκτή την προσφυγή του επικεφαλής του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή Γιάννη Μυλωνάκη κατά της σχετικής απόφασης

(υπ’ αρ. 144/08012-2022) που είχε λάβει το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου για την ονοματοδοσία πολιτιστικών και αθλητικών δομών του Δήμου.

Το θέμα, να θυμίσουμε, είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, οπότε και η παράταξη του κ. Μυλωνάκη έφερε πρόταση στο Σώμα για συγκρότηση επιτροπής η οποία θα καταρτίσει λίστα με τις προς ονοματοδότηση δημοτικές εγκαταστάσεις, καθώς και τις υποψηφιότητες προσώπων που θα μπορούσαν να τις ονοματοδοτήσουν, που θα πάρουν την τελική έγκριση από τους δημοτικούς συμβούλους.

Μια πρόταση, η οποία υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είχε στηριχθεί και από δύο αντιδημάρχους της διοίκησης (Γιάννη Αργυρό και Νίκο Ζόμπολα), παρά το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου Β. Ζορμπά έλαβαν αρνητική θέση.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Σώματος δεν φαίνεται να ελήφθη υπόψη από το Νομικό Πρόσωπο, το οποίο προχωρά αυτή την περίοδο σε ονοματοδοσία χώρων στη βάση μιας απόφασης που, ωστόσο, είναι πλέον άκυρη. Άρα, προκύπτουν ερωτηματικά για το κατά πόσο έγκυρες είναι οι ονοματοδοσίες στις οποίες προχωρά η δημοτική αρχή και τι ακριβώς θα κάνει για να διασφαλίσει ότι δεν θα χρειαστεί σε λίγο καιρό να ξηλώσει τις σχετικές πινακίδες.

The post Στον… αέρα οι ονοματοδοσίες δημοτικών χώρων στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα