Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για επίθεση σε κατάστημα της Νέα Ιωνίας

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής 29 Οκτωβρίου, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τέσσερα άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε ομάδα που το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου επιτέθηκε σε κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της ημέρα της εθνικής επετείου ομάδα περίπου 15 ατόμων στάθμευσαν τα δίκυκλά τους σε περιοχή της πόλης, κατευθύνθηκαν με τα πόδια σε κατάστημα και, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια

τους αλλά και πτυσσόμενο γκλοπ, ενώ τραυμάτισαν και δύο άτομα που βρίσκονταν στον χώρο.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων εκ των δραστών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr ανάμεσα στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται μέλη και ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τέσσερις συλληφθέντες, αφού αποχώρησαν από το κατάστημα, με μηχανάκια τα οποία εγκατέλειψαν λίγη ώρα αργότερα, σταθμεύοντας τα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, παραβρέθηκενα στην αντιφασιστική συναυλία στο Ηράκλειο Αττικής. Όταν επέστρεψαν για να παραλάβουν τα μηχανάκια τους διαπίστωσαν ότι γερανός της Τροχαίας τα είχε παραλάβει. Τότε πήγαν και δήλωσαν κλοπή και επειδή είχαν ταυτοποιηθεί, συνελήφθησαν.

Αναφορά στο συμβάν κάνει και η ίδια η ομάδα «Ρουβίκωνας», δίνοντας ωστόσο τη δική της εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν:

Νεότερη ενημέρωση (16.37)

Ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας, διατάραξης κοινής ειρήνης, φθοράς ξένης περιουσίας και απείθειας άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των τεσσάρων μελών του «Ρουβίκωνα», οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

The post Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για επίθεση σε κατάστημα της Νέα Ιωνίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθησαν, Ιωνίας,synelifthisan, ionias