Την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού τιμά ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στις 6/4

Την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού γιορτάζει το Σάββατο 6 Απριλίου ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, με ειδική εκδήλωση στον Στίβο Φιλοθέης, στις 11:00 π.μ., για παιδιά 5-15 ετών και ενήλικες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται με τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης (ΑΟΦ), οι Δημότες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλήματα, με τη συνδρομή του Παραολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Κωσταντίνου Καμάρα και του διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση.

Η 6η Απριλίου, η μέρα όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

στην Αθήνα το 1896, καθιερώθηκε, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace). Μια καθιέρωση που εμπεριέχει τα πανανθρώπινα μηνύματα της Ολυμπιακής Ιδεολογίας, όπως σμιλεύτηκαν στη χώρα που τα γέννησε. Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης και την καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής.

«Στις 6 Απριλίου γιορτάζουμε στον Δήμο μας την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, μια ημέρα που αναγνωρίζει τη σημασία της άθλησης για την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Η άθληση δεν είναι μόνο για τους αθλητές και τους επαγγελματίες αθλητές. Είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Προσκαλούμε τους δημότες να συμμετέχουν και να γνωρίσουν τα αθλήματα που θα παρουσιαστούν», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Εβελίνα Παλτζόγλου.

The post Την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού τιμά ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στις 6/4 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα