Βόρειος Τομέας Αθηνών: Αλλεπάλληλες εκκλήσεις από τους Δήμους για μη εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων στα πεζοδρόμια

Οι υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν σχεδόν το σύνολο της χώρας τις τελευταίες ημέρες, πλην της δυσφορίας που συνεπάγονται, εγκυμονούν υψηλούς κινδύνους και για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με συνεχείς αναρτήσεις και ανακοινώσεις τους, οι Δήμοι ενημερώνουν τους κατοίκους ότι λόγω του καύσωνα υπάρχουν αρκετές τροποποιήσεις στα δρομολόγια των οχημάτων αποκομιδής με βαρέα οχήματα. Για τον λόγο αυτόν παρακαλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις αποθέσεις ογκοδών απορριμμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται

με τα έπιπλα, τα στρώματα και τα κλαδέματα, τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να αποτελέσουν εύφλεκτη ύλη για το ξέσπασμα μιας καταστροφικής πυρκαγιάς.

Βέβαια δεν συμμορφώνονται όλοι οι πολίτες, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Άνω Πάτημα στο Χαλάνδρι, όπου ασυνείδητοι άφησαν μεγάλη ποσότητα ξερόκλαδων στην είσοδο της παιδικής χαράς, αλλά και στα όρια του Δήμου με Γέρακα και Πεντέλη, όπου άλλοι πολίτες πέταξαν δεκάδες σακούλες γεμάτες πευκοβελόνες.

Γεγονότα που προκάλεσαν το ξέσπασμα του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, ο οποίος προέβη στην εξής σκληρή ανακοίνωση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Σαββατιάτικη διαδρομή σήμερα στις γειτονιές της πόλης. Ο τόπος βράζει, η χώρα καίγεται, όλα τα μέσα ενημέρωσης μιλούν για την ανάγκη μέτρων πυροπροστασίας. Αλλά υπάρχουν και τα ανθρωποειδή που διάλεξαν την μέρα για να αποθέσουν μισό φορτηγό ξερόκλαδα στην είσοδο(!!) της νέας παιδικής χαράς στο Άνω Πάτημα. Με 43 βαθμούς η υπηρεσία καθαριότητας ανταποκρίθηκε άμεσα στο τηλέφωνό μου και δύο ώρες αργότερα ο τόπος καθάρισε. Το ίδιο και στη Σκουζέ, όριο του δήμου με Γέρακα και Πεντέλη, όπου είχαν πετάξει δεκάδες σακούλες γεμάτες πευκοβελόνες από τις βίλες τους. Φυσικά τα δίποδα δεν ντρέπονται ούτε τους γειτόνους τους, ούτε τους εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν μέ 43 βαθμούς. Και μάλλον θα κάνουν και υψηλή κριτική στα fb…

ΥΓ Ο οδηγός της αρπάγης που επενέβη σήμερα είναι συμβασιούχος που έχει λήξει η σύμβασή του και έχει μείνει στην υπηρεσία με ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία είχε την υποστήριξη του δήμου. Αλλά τι να καταλάβουν από ευθύνη, αίσθημα καθήκοντος και αξιοπρέπειας τα ανθρωποειδή;».

The post Βόρειος Τομέας Αθηνών: Αλλεπάλληλες εκκλήσεις από τους Δήμους για μη εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων στα πεζοδρόμια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών, Αλλεπάλληλες, Δήμους,voreios tomeas athinon, allepalliles, dimous