Ξεκινά το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα Θεσμοφόρια από την Περιφέρεια Αττικής

Μια γιορτή που αναδεικνύει την αττική γη πεδίο συνάντησης του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα Θεσμοφόρια, ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 29/9. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική κι υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια γιορτή που αναδεικνύει τα προϊόντα, που

διαχρονικά έχουν επικρατήσει στην αττική γη: σιτηρά με προστάτιδα τη Δήμητρα, ελιά και ελαιόλαδο με προστάτιδα την Αθηνά, αμπέλι και κρασί με προστάτη τον Διόνυσο. Πρόκειται για προϊόντα – οικονομικούς πυλώνες της αθηναϊκής πολιτείας, τα οποία εξακολουθούν και σήμερα να χαρακτηρίζουν την εθνική οικονομία και την παραγωγική ταυτότητα της Ελλάδας. Στόχος η ανάδειξη της διασύνδεσης της ιστορικής αττικής γης και του πολιτιστικού στοιχείου με την αγροδιατροφή, τα προϊόντα της Αττικής και τον τουρισμό.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ απλώνονται σε όλη την Αττική: Αττικό Άλσος, Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Πεδίο του Άρεως, Άλιμος (Αθηναϊκή Ριβιέρα), Κεραμεικός, Πολυχώρος Λιπασμάτων Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και δράσεις βιωματικής εκπαίδευσης περιβαλλοντικού και αγροδιατροφικού χαρακτήρα, δράσεις ανάδειξης της φύσης, του φυσικού περιβάλλοντος και των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου της Αττικής, καθώς και προγράμματα εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων με σύγχρονες μεθόδους.

Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα ΘεσμοφόριαΛήψη

The post Ξεκινά το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα Θεσμοφόρια από την Περιφέρεια Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινά, Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 –, Θεσμοφόρια, Περιφέρεια Αττικής,xekina, festival gaias attikis 2023 –, thesmoforia, perifereia attikis