Ξήλωσε δένδρα στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού το μπουρίνι

Το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε την Αττική λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 έσπασαν κορμούς δένδρων στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, ρίχνοντάς στους δρόμους αλλά και στα καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

Όπως λέσει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Χαράλαμπος Μπονάτσος,

«από την περιοχή μας τη νύχτα πέρασε ανεμοστρόβιλος προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές». «Αμέσως κινητοποιήθηκαν συνεργεία του Δήμου, συνεργαζόμενοι φορείς, εθελοντικές ομάδες, η Πυροσβεστική και ο ΔΕΔΗΕ προκειμένου να απομακρυνθούν τα πεσμένα δένδρα από τους δρόμους και να αποκατασταθούν οι βλάβες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας του φαινομένου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν ότι το γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δένδρο που είχε στηθεί πριν τις γιορτές στην πλατεία Σιαδήμα στη Φιλοθέη σηκώθηκε από τον αέρα και βρέθηκε σε άλλο σημείο της πλατείας.

Το έντονο φαινόμενο σύμφωνα με τον κ. Μπονάτσο έπληξε περισσότερο τη Φιλοθέη και το Παλαιό Ψυχικό, ενώ λιγότερο επλήγη το Νέο Ψυχικό. Από τις πτώσεις δένδρων προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε περιφράξεις κατοικιών.

Πηγή: iefimerida.gr

The post Ξήλωσε δένδρα στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού το μπουρίνι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξήλωσε, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού,xilose, dimo filotheis – psychikou