Η εορτή του Γενεθλίου του Προδρόμου στο Bacău της Ρουμανίας

14:00 29/6/2023 - Πηγή: dogma

Μεταξύ 22-24 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό «Saint John the Baptist» στο Bacău, πραγματοποιήθηκαν οι ενοριακές ημέρες, με την ευκαιρία του πολιούχου.

Στις 22 Ιουνίου μεταφέρθηκε από τη Μονή Γιουργένη η θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου, στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου από τον Σεβ. π. Ιωακείμ. 

Ο

ιεράρχης ευλόγησε την έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων και τόνισε τη σημασία της προσευχής στις δύσκολες στιγμές της ζωής. Έτσι, ευλογήθηκαν οι νέοι για τις εξετάσεις που θα δώσουν και οι πιστοί ενισχύθηκαν πνευματικά με τις ευχές της ευλογίας και της απελευθέρωσης, δίνοντας έμφαση στην ιδιαίτερη περίοδο της Νηστείας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, τελέστηκε Ιερά και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του πατρός Αρχιμανδρίτη Πίμεν Κωστέα, επαρχιακού εφημέριου, μαζί με ιερατικό συμβούλιο. Στο κήρυγμά του ο εφημέριος τόνισε ότι η εορτή της Γέννησης του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου είναι γιορτή μυστηρίου και σιωπής, αλλά και στιγμή δοξολογίας και ταπείνωσης. Παράλληλα, οι παρόντες πιστοί τίμησαν και την Παγκόσμια Ημέρα της Ιας φορώντας την εθνική ενδυμασία.

Στο τέλος ο ιερέας της ενορίας Marius Popescu ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και οι πιστοί έλαβαν ένα πακέτο με τρόφιμα και ένα μπουκέτο λουλούδια.

The post Η εορτή του Γενεθλίου του Προδρόμου στο Bacău της Ρουμανίας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα