Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

21:12 1/4/2023 - Πηγή: dogma

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, και έψαλλε την Α’ στάση των Χαιρετισμών στον Σαμπά Πεδιάδος, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες της Ενορίας με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου π.Νικολάου Τζιμπιμπάκη εφημερίου της Ενορίας.

Στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του

Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας, ψάλλοντας την Α’ και Δ’ στάση των χαιρετισμών με την συμμετοχή του Αναπλ. Γενικού Αρχιερατ. Επιτρόπου και Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου π.Σπυρίδων Φουκαράκη, του Οικονόμου π.Ιωάννη Καπελλάκη και του Αρχιδιακόνου π.Μαρίνου Δασκαλάκη, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π.Πέτρος Αράπογλου.

Τέλος, και στις δύο ακολουθίες ο Σεβασμιωτατος ομίλησε καταλλήλως και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλή πορεία προς την αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

Προ της απολύσεως τελέστηκε τρισάγιο στον αείμνηστο Δίκαιο της σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους Γέροντος Εφραίμ. Μεταξύ άλλων παρέστη ο πρ. Δήμαρχος Βιάννου και πρ. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης.

The post Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακάθιστος Ύμνος, Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου,akathistos ymnos, mitropoli arkalochoriou